"Çizmeli Kedi" ve "Şapka" Kars’ta

"Çizmeli Kedi" ve "Şapka" Kars’ta

Erzurum Devlet Tiyatrosu, Kars'ta iki oyunu Karslı seyircilerle buluşturacak.

Volkan KARABAĞ KARS MANŞET 

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan “Çizmeli Kedi” çocuk oyunu ile "Şapka" oyunu 15-16 Ocak 2020 tarihlerinde Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Karslı seyircilerle buluşacağını açıkladı.

Saat 14:00'da  “Çizmeli Kedi” çocuk oyunu ve saat 19:00'da "Şapka" tiyatro oyununun biletleri Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden temin edilecek.

Doğanay, “Çizmeli Kedi” çocuk oyunu hakkında bilgi vererek, “Kral tarafından sarayda kovulan Farfara, kendine kalacak yer arar. Değirmenci Rüzgârla tanışır ve onunla yaşamaya başlar. Rüzgar, bir şenlikte Kralın kızı Narçiçeğini görmüş ve ona aşık olmuştur. Bu arada şehrin zengin ve kötü kalpli Kont’u da prensesle evlenmek ister. Farfara kıvrak zekası ile bir oyun kurarak iyi kalpli ve yoksul Rüzgar ile prensesi birbirine kavuşmasını sağlar. Bu sayede kendisi de saraya geri döner. Oyunda, Kanada’dan askerliğini yapmak için ülkesine gelen adamın, izne çıktığı sırada takside şapkasını kaybetmesi sonucu, şapkasını bulmak için başvurduğu kişiler ve onlarla yaşadığı komik olaylar ele alınmıştır.” dedi.

15+ yaş sınırı olan "Şapka" tiyatro oyunu hakkında da bilgi veren Doğanay, "Kanada’dan askerliğini yapmak için ülkesine gelen adamın, izne çıktığı sırada takside şapkasını kaybetmesi sonucu, şapkasını bulmak için başvurduğu kişiler ve onlarla yaşadığı komik olaylar ele alınmıştır." ifadesini kullandı.

cizmeli-kedi-ve-sapka-kars’ta-(2).jpgcizmeli-kedi-ve-sapka-kars’ta-(1).jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler