Cizre alev alev!

Cizre alev alev!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını kınama bahanesi ile izinsiz gösteri yapan YDG-H mensuplarına polis müdahale etti.

Cizre alev alev!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını kınama bahanesi ile izinsiz gösteri yapan YDG-H mensuplarına polis müdahale etti.

Nur Mahallesi ara sokaklarında toplandıktan sonra Yafes Caddesi’ne çıkan yüzleri maskeli bir grup YDG-H mensubu, yoldan geçen araçları durdurup araçları barikat olarak kullanarak yolu trafiğe kapattı. Eylemcilerin askeriyeye ait bir demir koruma bariyerini de barikat olarak kullanması dikkat çekti. Olay yerine gelen polisin uyarılarına rağmen dağılmayan göstericiler, olay yerine sevk edilen polis zırhlı araçları ve TOMA’lara taş, ses bombası, hava fişek ve molotof kokteylleri ile saldırdı.

Polis, basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale ederek eylemcileri dağıtmaya çalıştı. Göstericilerin attığı molotof kokteyllerinin isabet ettiği bazı polis zırhlı araçları yanma tehlikesi geçirdi. Yanma tehlikesi geçiren zırhlı araçlara olay yerindeki TOMA araçları tazyikli su ile müdahale etti. Polis, göstericilerin barikat olarak kullandığı askeriyeye ait demir bariyeri de zırhlı araçla emniyete götürdü. Polisin müdahalesi ile ara sokaklara dağılan eylemciler ile polis arasındaki olaylar devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler