Çoban Ressam Kars Kalesi'nin Minyatürünü Yapıyor

Çoban Ressam Kars Kalesi'nin Minyatürünü Yapıyor

Kars'ta 'çoban ressam' olarak bilinen Metin Doğrukartal, kentteki bütün tarihi eserlerin minyatürünü yaptı. Doğrukartal, şimdi de Kars Kalesi'nin minyatürünü yapıyor.

Çoban Ressam Kars Kalesi'nin Minyatürünü Yapıyor

Kars'ta 'çoban ressam' olarak bilinen Metin Doğrukartal, kentteki bütün tarihi eserlerin minyatürünü yaptı. Doğrukartal, şimdi de Kars Kalesi’nin minyatürünü yapıyor. 

Kars Belediyesi Namık Kemal Kütürevi'nde kurduğu atölyede çalışmalarını yürüten Metin Doğrukartal, Evliya Camii, Harakani Türbesi, Kümbet Camii, Taş Köprü, Tarihi Hamamlar, Ani Harabeleri ve bunun gibi çok sayıda tarihi mekanların maketini yaparak açık havada sergiliyor.

Çoban Ressam Metin Doğrukartal, son olarak Namık Kemal Kültürevi önünde Kars Kalesi’nin karşısına oturarak kalenin minyatürünü yapıyor. Çalışmalarıyla turizme katkıda bulunduğunu ifade eden Metin Doğrukartal, “Biliyorsunuz Kars bir kapalı bir müze halindedir. Gelen turistler gezdikleri halde tarihi yerleri yeterince göremiyorlar. Biz de bunu nasip olursa açık müze haline getireceğiz. Kars’taki tüm tarihi eserlerin sergisini yapıp turizme açmayı planlıyoruz. Elimizden gelen her şeyi Kars için turizme katkı olsun diye yapmaya çalışıyoruz. Ve inşallah yapacağız. Kars’ta tarihi eserlerimizden eksik olanları yapacağız. Burada bir minye Kars sergisi var. Yapımına da halen devam ediliyor. Hepsi de nasip olursa yapılacak. Burasını bir açık müze haline getirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Çoban Ressam Metin Doğrukartal, Kars Kalesi’nin minyatürünü kısa sürede tamamlayacağını sözlerine ekledi. Doğrukartal’ın yaptığı birbirinden güzel tarihi binaların minyatürleri Namık Kemal Kültürevi’nin Bahçesi’nde yerini alarak sergileniyor. iha

20140703aw134569_03.jpg

20140703aw134569_02.20140703210838..jpg

20140703aw134569_01.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler