ÇOBANOĞLU İLK KEZ ANILMADI

ÇOBANOĞLU İLK KEZ ANILMADI

Adı Belediye Meclisi kararıyla “Aşıklar Bayramı”ndan çıkartılan Halk Ozanı ve Devlet Sanatçısı Murat Çobanoğlu, ölüm yıldönümünde de unutuldu.

Adı Belediye Meclisi kararıyla “Aşıklar Bayramı”ndan çıkartılan Halk Ozanı ve Devlet Sanatçısı Murat Çobanoğlu, ölüm yıldönümünde de unutuldu. Her yıl anıt mezarı başında halk ozanlarıyla birlikte anılan Murat Çobanoğlu’nu ölümünün 5. yılında yalnızca ailesi hatırladı.


Kars’ı Türkiye yanı sıra dünyaya tanıtan ve Şeref Taşlıova’yla birlikte Kars’ın ilk ve tek devlet sanatçısı ünvanını taşıyan Murat Çobanoğlu, hak etmediği ilgisizliği yaşıyor. Adı, Aşıklar Bayramı’ndan çıkartılan Murat Çobanoğlu’na bir ilgisizlik de ölüm yıldönümünde geldi. Her yıl mezarı başında anılan Murat Çobanoğlu’nun, ilk kez bu yıl anılmaması dikkat çekti. Murat Çobanoğlu’nun 5. ölüm yıldönümünde tek hatırlayan ailesi oldu. İlk kez ölüm yıldönümünde anılmayan Murat Çobanoğlu’nun adının Aşıklar Bayramı’ndan çıkarılması Kars’ta tartışma yaratmıştı. 


ŞENTÜRK ÇOBANOĞLU: İLGİSİZLİĞİ HAKETMEDİ


Babasına karşı ilgisizliğe üzüldüğünü ve şaşırdığını ifade eden Murat Çobanoğlu’nun oğlu Şentürk Çobanoğlu, “Babam Kars için vardı. Kars’ı dünyaya ve Türkiye’ye tanıttı. Adının Aşıklar Bayramı’ndan çıkartılmasının acısını yaşarken, ölüm yıldönümünde anılmaması üzüntümüzü artırdı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da anıt mezarı başında sevenlerini ve meslektaşlarını beklerken hiç kimse gelmedi.” dedi.


Her yıl ölüm yıldönümü öncesi anıt mezar çevresinin düzenlendiğini ifade eden Şentürk Çobanoğlu, “Bırakın anmayı, anıt mezar çevresinin bakımsızlığı ayrıca aile olarak bizleri üzdü. Halbu ki, babam Murat Çobanoğlu Kars’ın gururudur.” diye konuştu.

Kars Haber Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler