Çocuğa Yönelik Hizmetlerde yerinde Rehberlik

Çocuğa Yönelik Hizmetlerde yerinde Rehberlik

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Çocuğa Yönelik Hizmetlerde Yerinde Rehberlik İzleme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Çocuğa Yönelik Hizmetlerde yerinde Rehberlik

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Çocuğa Yönelik Hizmetlerde Yerinde Rehberlik İzleme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce korumaya muhtaç çocukların aile ortamında bakımlarının sağlanmasına yönelik politikalara bağlamında özellikle Koruyucu Aile Hizmetinin tanıtımı ve yaygınlaştırılması için yoğun çalışmalar gerçekleştirilmekte. Bu çalışmalar sonucu hizmetten yararlandırılan çocuk sayısı ile koruyucu aile başvurularında belirgin artışlar sağlandı.

Aile Yanında Destek Hizmeleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen “Sosyal ve Ekonomik Destek “, “Evlat Edinme” ve özellikle “Koruyucu Aile” hizmetine ilişkin ülke genelinde işleyişte bütünlük sağlanması, ayrıca kuruluşlarda kalan çocuklarların farklı hizmet modellerinden yararlandırılması hedeflenmekte. İllerde yürütülen çalışmaları izleme, değerlendirme, uygulamaların mevzuata ve hizmetin amacına uygun olup olmadığı ilişkin konularda yerinde rehberlik yapılabilmesi, bu kapsamdaki çalışmaların rapor haline getirilmesi hedeflenmekte. Bu amaçla Bakanlık Müşaviri Belmir Sıtkı Bayoğlu ve Uzman Yardımcısı Serap Doğan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ziyarette bulundular. Müşavir Belmir Sıtkı Bayoğlu başkanlığında; İl Müdürü, Koruyucu Aileden, Evlat Edinmeden ve Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetlerinden sorumlu İl Müdür Yardımcısı, İl Müdür Yardımcıları ve ilgili birimlerde çalışan meslek elamanları da hazır bulundu. Yine çocuklara yönelik kuruluşlarda görev yapan kuruluş müdürleri, SHM Müdürü ve çocuk alanında çalışan tüm meslek elamanlarının da katılımıyla bilgilendirme ve rehberlik toplantısı yapıldı.

Toplantının ardından; Müşavir Belmir Sıtkı Bayoğlu, İl Müdürü Aydın Acay ve Uzman Yardımcısı Serap Doğan, Vali Günay Özdemir’i ziyaret ederek Çocuk Hizmetlerinin Aile odaklı hizmetlere verdiği önemini ifade ettiler ve Vali Özdemir’in bu konu ile desteklerine teşekkür ettiler.

Daha sonra İl Müdürlüğünden sosyal ve ekonomik destek alan ailelerden ikisi ziyaret edildi ve İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı çocuk evlerine gidildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler