Çocuklar İçin Geliyorlar!

Çocuklar İçin Geliyorlar!

"Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar Projesi"nin eğitimleri bugüne kadar İstanbul, Balıkesir ve Denizli'de gerçekleştirildi. Projenin bundan sonraki durakları Mardin, Nevşehir, Kars ve Bartın olacak.

Çocuklar İçin Geliyorlar!

Balparmak’ın TOÇEV ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirdiği ’Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar’ isimli sosyal sorumluluk projesi ile Kahramanmaraş’ta çocuklara kahvaltının önemini anlatıldı

Türkiye bal pazarının lider markası Balparmak'ın TOÇEV ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirdiği "Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar" sosyal sorumluluk projesinin üçüncü durağı Kahramanmaraş oldu.

Balparmak'ın, çocuklara yönelik serisi Honeybana Balparmak ile TOÇEV işbirliğinde ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bünyesinde düzenlediği proje kapsamında Kahramanmaraş’ta 3 ilköğretim okulunda okuyan yüzlerce öğrenciye kahvaltının önemi anlatıldı.

Aynı zamanda Yahya Kemal İlköğretim Okulu’nda proje ekibinden uzman psikolog Güliz Altınbaşak’ın yönetiminde öğrenci velilerine eğitim semineri düzenlendi.

Öğrenci velilerine verilen eğitiminde kahvaltının öneminin yanı sıra, çocuklara düzenli kahvaltı etme alışkanlığı kazandırmaya yönelik ipuçları da paylaşıldı.

İlköğretim çağındaki çocuklara düzenli kahvaltı etme alışkanlığının kazandırılması amaçlanan "Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar" projesi ile çocuklara kahvaltının önemi ilköğretim okullarında düzenlenen eğitimlerde aktarılıyor. İçerik danışmanlığını Çocuk Gastroenteroloji ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Benal Büyükgebiz'in üstlendiği proje kapsamında, mesajların çocuklara etkili bir şekilde verilmesi için 9 dakikalık bir çizgi film hazırlandı.

Ana karakterini ünlü oyuncu, aromaterapist ve girişimci Ayşe Tolga’nın seslendirdiği çizgi film, düzenli kahvaltı yapmanın sağlıklı yaşam ve büyümedeki rolünü eğlenceli bir biçimde anlatıyor.

"Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar Projesi"nin eğitimleri bugüne kadar İstanbul, Balıkesir ve Denizli’de gerçekleştirildi. Projenin bundan sonraki durakları Mardin, Nevşehir, Kars ve Bartın olacak.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte 10 ilde 10 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler