Comenius'un öğretmenlerinden Alkış'a ziyaret

Comenius'un öğretmenlerinden Alkış'a ziyaret

Kars Hasan Harakani Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin düzenlemiş oldukları Comenius (Okul Ortaklıkları) projesi nedeniyle proje ortağı ülkeler Almanya, İspanya, Polonya, Romanya'dan Kars'a gelen öğretmenler Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış'ı mak

Comenius'un öğretmenlerinden Alkış'a ziyaret

Kars Hasan Harakani Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin düzenlemiş oldukları Comenius (Okul Ortaklıkları) projesi nedeniyle proje ortağı ülkeler Almanya, İspanya, Polonya, Romanya’dan Kars’a gelen öğretmenler Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış’ı makamında ziyaret ettiler.

Avrupa’daki okullar arasındaki işbirliğini teşvik etmeyi amaçlayan Comenius Projesi ile;

farklı ülkelerden gelen öğretmen ve öğrenciler birbirlerine Bayrak Festivallerini, hikayelerini anlattılar.

Ülkeler arası barış ve dostluk köprüleri oluşturması, eğitim alanındaki karşılıklı uygulamaları görme şansı elde etmesi, yabancı dil gelişimini sağlaması, öğrencilerin farklı kültürlerle tanışma imkanı bulması gibi amaçları içeren proje ile ilgili bir dizi çalışma yapıldı.

Tarihi mekanlar gezildi, kent turu gerçekleştirildi, sosyal ve kültürel etkinliklere gidildi ve Halk Eğitim’de açılan sergiler ziyaret edildi. Okul idaresi de bu ziyaret ve gezilerde yabancı konuklara refakatlik etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler