Cuma Namazı kılmak için Erivan’a gidiyorlar

Cuma Namazı kılmak için Erivan’a gidiyorlar

Türkiye ve yurt dışında merkezleri bulunan sivil toplum kuruluşları Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) organizesinde Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan Gök Mescit (Göğ Mescit)'de Cuma namazı kılmak için Erivan'a gitm

Cuma Namazı kılmak için Erivan’a gidiyorlar

Türkiye ve yurt dışında merkezleri bulunan sivil toplum kuruluşları Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) organizesinde Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan Gök Mescit (Göğ Mescit)'de Cuma namazı kılmak için Erivan'a gitmeye hazırlanıyorlar.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER)  Genel Başkanı Göksel Gülbey, grup adına yaptığı açıklamada şöyle konuştu, "Türkiye olarak ülkemizde yaşan Ermeni vatandaşlarımıza ve yurt dışından gelipte yapılacak dini törenlere katılmalarına bir hoşgörü içerisinde izin verildi. Hep Türkiye iyi niyet adımlarını attı. İki millet arasında diyalog kurulsun ve sorunlar çözülsün diye ama Ermenistan devleti bu diyalog ve hoşgörünün oluşması için hiç bir gayret göstermemiştir. Bu hoşgörü niyetini göstermesi için Ermenistan devletine fırsat doğmuştur. Bizler eski ismiyle (İrevan Hanlığı)'nda yaşayan sonra göçe zorlanan Müslüman Türk ailelerin torunları olarak Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan tarihi medrese olan Göy Mescit de 05.09.2014 tarihinde Cuma namazı kılmak istiyoruz, bu konuda da Ermenistan devletinden bizim devlet kadar hoşgörülü davranmasını beklemekteyiz” dedi.

ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Azerbaycan toprağının Ermenistan silahlı güçlerince 1992 yılında işgal edilmesinden dolayı iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler askıya alınarak dondurulmuş olmasından dolayı 16.08.2014 günü Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına resmi başvuruyu yaptıklarını ve Türk Dışişlerinden gerekli izinin alınması ile Ermenistan tarafından güvenlik için devlet güvencesi istensin diye resmi başvuruda bulunduklarını belirtti.

Gülbey, "Türkiye'de Ermeni Cemaatinin özgürce ve güvenli bir ortamda ibadetlerini gerçekleştiriyorlar. Bizler neden atalarımızın göçe zorlandığı o topraklarda ibadet etmeyelim, bu sürgüne zorlanan ailelerin torunları olarak bizlerin insanlık ve doğal hakkımızdır. Ermenistan devlet yetkililerinden hoşgörü bekliyoruz. Bizler hep o topraklarda yaşanan hikayelerle büyüdük şimdi oraları görmek gezmek ve ibadet etmek istiyoruz. Ermeni lobisi üyeleri, yurtdışında yaşayan Ermeniler ve ülkemizdeki Ermeniler ibadet haklarını kullanıp güvenlik içersinde ibadetlerini yapıyorlarsa bizler de yapabilmeliyiz" şeklinde konuştu.

05.09.2014 tarihinde Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki Göy Mescidde yapılmak istenen ibadet için bu teşkilat yöneticilerin isimleri bulunmakta,

1- Göksel GÜLBEY   (ASİM-DER Yönetim Kurulu Başkanı)

2- Zeki TUMAY         (ASİM-DER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)

3- Kurban OLUZ       (ASİM-DER Genel Sekreteri)

4- Serdar ÜNSAL     (Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı)

5- Ali ARSLAN          (Iğdır Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı)

6- Levent GÜREL      (Iğdır Memur-Sen Eski İl Başkanı)

7- Nazım KARADAĞ (13.Bölge Eczacılar Birliği Iğdır Temsilcisi)

8- İsmet TAĞAL                   (Iğdır Kıbrıs Gazileri Dayanışma Der. Yönt. Kur. Başkanı)

9- Yahya AZEROĞLU           (Iğdır Şair ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı)

10- Erhan HACIKASIMOĞLU (ASİM-DER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)

11- Erdoğan KESKİN             (ASİM-DER Denetim Kurulu Üyesi)

12- Mehmet AZERTÜRK  (Türkiye-Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu

Genel Sekreteri (Ankara)

13- Seyfettin AYAKYAY (Türkiye Uluslararası Azerbaycan Dil Tarih Medeniyet

Araştırmalar Merkezi Yön. Kur. Bşk.)

14- İrfan ERMİŞ (ASİM-DER Güneydoğu Bölge Temsilcisi)

15- Veli ÇİÇEKEL (ASİM-DER Van İl Temsilcisi)

16- Ali GÜLBEY (ASİM-DER Marmara Bölge Temsilcisi)

17- İsa AMBARCI (Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu

Genel Başkanı)

18- Hikmet ELP (İstanbul Azerbaycan Kültür Evi Derneği Yönetim Kurulu

Başkanı)

19- Uslan VEZİROĞLU (ASİM-DER Giresun İl Temsilcisi)

20- Sezai TAŞDEMİR (ASİM-DER Ege Bölge ve Uşak İl Temsilcisi)

21- Bülent GÜRCAM (Belçika Azerbaycan Evi Yön. Kur. Başkanı) 

Önceki ve Sonraki Haberler