Cumhurbaşkanından mektup var!

Cumhurbaşkanından mektup var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın; kendisine ilk kez yıllar önce ‘Sayın Devlet Başkanım” diyen Karslı Okan Poliçe’ye gönderdiği mektup işyerinde büyük bir heyecan yaşattı.

Poliçe’nin, heyecanla açtığı mektubu okumasının ardından yaşadığı sevinç ise aşık Sabri Yokuş tarafından saza ve tele yansıtıldı.

Dönemin Başbakanı AK Parti Kurucu Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a, 2002 yılının Temmuz ayında Kars’a geldiğinde “Sayın Devlet Başkanım” diyen Okan Poliçe, Erdoğan’a mektup yazdı.

Poliçe, Başbakanlığının ilk döneminde Kars’a geldiğinde Erdoğan’a “Sayın başkanım” diye hitap ettiğini ve Erdoğan’ın da kendisine “Bu sözün bir gerçek olursa bana ulaş” dediğini söyledi. Poliçe, Başkanlık sisteminin gündemden düşmediği bu günlerde açılış ve temel atma töreni için Kars’a bu defa Cumhurbaşkanı sıfatıyla gelen Erdoğan’ı görmeye gitti ve korumaları aracılığıyla kendisine mektubunu ulaştırdı.

Poliçe mektubunda şunları yazdı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan; Kars geldiğinizde ben size çay ikramında bulunurken “sayın başkanım” diye hitapta bulunmuştum. Sizde bana geri dönüp ‘ne dedin’ dediniz. Bende o an heyecanla donup kalmıştım. Sizde “bu sözün bir gün olursa bana ulaş” demiştiniz. Çok ulaşmaya çalıştım ama bir türlü ulaşma imkânım olmadı. Şu an Kars’ta ‘Kars Evleri’ isimli bir restoranım var. Yöresel yemekler çıkarıyorum. Sizi ağırlamak bana şeref verir, saygılarımla.”

Mektuba cevap gecikmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Poliçe’ye içerisinde fotoğrafı da bulunan bir mektup gönderdi. Mektubu heyecanla açan Poliçe mektubun içeriğinin özel olduğunu söyleyerek detaylara girmezken çok mutlu olduğunu söyleyebildi. Poliçe’nin bu sevincine işletmeciliğini yaptığı Yöresel Kars Evleri’nde her akşam sahne alan Aşık Sabri Yokuş ile paylaştı. Yokuş da Poliçe’nin bu sevincini irticalen sazına ve sözüne şöyle yansıttı:

Resmin geldi adresine ulaştı

Var olasın sayın Cumhurbaşkanım

Kars Evlerine resminiz yakıştı

Seni ağırlamak ister mekanım

***

Devlete başbakan olduğun zaman

Bütün hayallerin bulduğun zaman

Kars Sebze Haline geldiğin zaman

Balınıza hasret benim kovanım

***

Siyasetçi olan dünyada çoktur

Bahtı açık eden yaradan haktır

Sendeki cesaret kimsede yoktur

Yine seni seçecektir vatanım

***

Okan Poliçe’dir ‘Başkanım’ diyen

Sizi görmek için her günü sayan

Aşık Sabri Yokuş çalıp söyleyen

Her akşam kurulur burada divanım

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler