Cumhuriyetle yaşıt yaşlılar ziyaret edildi

Cumhuriyetle yaşıt yaşlılar ziyaret edildi

91 YAŞINDAKİ YAŞLILAR, 91 YAŞINA GİREN TÜRKİYE CUMHURİYETİ'YE YAŞIT OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYOR.

Cumhuriyetle yaşıt yaşlılar ziyaret edildi

91 YAŞINDAKİ YAŞLILAR, 91 YAŞINA GİREN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’YE YAŞIT OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYOR.

Kars’ın Selim İlçesi’nde Kaymakam Erdinç Dolu, Cumhuriyetle yaşıt 1923 doğumlu 7 yaşlı vatandaşı evinde ziyaret ederek sevindirdi.

Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Cumhuriyet Savcısı Hikmet Salman, İlçe Jandarma Komutanı yüzbaşı Alican Arslan, İlçe Emniyet Amiri Ayhan Yağdı ve Belediye Başkanı Coşkun Altun ile birlikte 91 yaşındaki Sevgili Bayram ve Aslı Akbaba ile 116 yaşındaki Şerafettin Acay’ı evinde ziyaret etti.

Ziyarette renkli görüntüler yaşandı. İlk önce niçin ziyaret edilmediklerini anlayan yaşlılar Kaymakam Dolu’ya, “Evimize hoş geldiniz ama hayırdır!” diyerek anlamaya çalıştılar. 1923 doğumlu yani Cumhuriyetle yaşıt oldukları için ziyaret edildiklerini anladıklarında da bolca dua edip teşekkür ettiler. Kaymakam Dolu ziyaretlerde eli öpülesi yaşlılara ne ihtiyaçlarının olup olmadığını da sordu. Yaşlılar ise devletin sıkıntılarıyla yeterince ilgilendiğini belirterek dua edip misafirperverliklerini ortaya koymaya çalıştılar. Bir sıcak çay, kahve ikramında bulunan yaşlıların evlerinde bakımlarını üstlenen yakınları da ziyaretin kendilerinin çok sevindirdiğini belirttiler. Sıcak ve samimi ortamda geçen ziyaretlerde hem eskiler yad edildi hem de hatıra fotoğrafları çektirilerek bu anlar ölümsüzleştirildi. Yaşlılar eskileri anlattıkça da Kaymakam dolu, bunların kayda alınması gerektiğini ifade ederek bununla ilgili bir proje hazırlığı içinde olduklarını ifade etti.

91 yaşına kadar hiç evlenmeyen Sevgili Bayram, kendilerini bu anlamlı günde yalnız bırakmayan Dolu ile beraberindekilere teşekkür ederek, çok mutlu olduğunu söyledi.

Vefat eden ağabeyinin yanında büyüdüğünü, ağabeyinin vefat etmesinin ardından yeğeninin yanında kaldığını ifade eden Bayram, “Hiç evlenmedim. Küçükken geçirdiğim bir hastalık sonucu engel durumum oluştu. Ayağımdan sakatım. Ağabeylerim sağolsun. Böyle sakat halimle niye evleneyim ki. Sakatlık maaşı alıyorum” dedi.

Dolu ile beraberindekiler daha sonra 91 yaşındaki Aslı Akbaba’yı hasta yatağında ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Daha sonda ilçeye bağlı Benliahmet köyüne giderek, 116 yaşındaki Şerafettin Acay ve 86 yıllık eşini ziyaret etti.Acay, 86 yıllık eşinden 10 çocuğunu olduğunu belirterek, Ağrı’da 4 yıl askerlik yaptığını anımsattı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gördüğüne dikkati çeken Acay, “Hepimizi yüzümüzden öptü. Boz (gri) bir palto giymişti. Mübarek bir adamdı. Ziyaretiniz bizi çok mutlu etti. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” diye konuştu.

Kaymakam Erdinç Dolu da 19 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçede ve bağlı köylerde 91 ve üstü yaşlarda bulunan yaşlıları ziyaret ettiklerini söyledi. Törene 91 yaşında iki yaşlının geldiğini, gelemeyenlerin de ayaklarına gittiklerini ifade eden Dolu, “Onları bu özel günde mutlu etmek istedik. Sorunlarını dinledik. Sorunları için çözüm yolları bulacağız” ifadelerini kullandı. kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler