ÇYDD, Kars’ı Samsun’da temsil ediyor

ÇYDD, Kars’ı Samsun’da temsil ediyor

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kars ve Samsun’da da kutlanıyor.

Tacettin DURMUŞ

Bu yıl ki kutlama etkinliklerinin merkezi yine Büyük Önder Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesini başlattığı Samsun ili olacak.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kars Şubesi Başkanı Muzaffer Koçak, Atatürk'ün Samsun’a çıkışının 100.yılı kutlama etkinliklerine katılmak üzere 2 yönetici ve 14 öğrenci ile birlikte Samsun’a gittiklerini açıkladı. 

ÇYDD Kars Şubesi olarak ilimizi Ankara’da temsil etmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 100 yıl önce ülkenin bağımsızlık mücadelesini başlattığı il olan Samsun’un önemli bir il olduğunu söyledi. Atatürk’ün bu 19 Mayıs’ı gençlere armağan ettiğini de hatırlatan Koçak, 100 yıl sonra da olsa Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti için asla unutulamaz olduğunu ve her geçen gün gönüllerde eşsiz yerini koruduğunu söyledi. 
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kars Şubesi olarak Samsun’da gerçekleştirilecek olan kutlama etkinliklerine katılan öğrencilerin Atatürk sevgisini yaşayacaklarını ve 100 yıl önce yaşanan bağımsızlık mücadelesinin önemini bir kez daha da kavrayıp, Kars’a döndüklerinde arkadaşlarına anlatacaklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler