Dağcılar Sarıkamış’ta buluştu

Dağcılar Sarıkamış’ta buluştu

7-9 Ocak 2022 tarihleri arasında düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliklerine katılacak dağcılar Sarıkamış’a geldiler. Türkiye’nin farklı illerinden Sarıkamış’a gelen dağcılar ilk olarak Sarıkamış Şehitlik Anıtında tören yaptılar.

Volkan KARABAĞ

Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK)’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törende konuşan Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) yönetim kurulu üyesi ve Sarıkamış faaliyetinde teknik direktörü Şahap Eryılmaz “107 yıl önce zorlu koşullarda canlarını feda ederek şehit olanları anmak ve yaşatmak için bu etkinliği düzenlediklerini ifade etti.

Dağcılar bu gece Allahu Ekber Dağı eteğinde bulunan Selim’e bağlı Sarıgün Köyünde kalacaklar. Yarın sabah Kars’tan da katılacak diğer dağcılarla beraber 2700 metredeki kamp alanında geceledikten sonra pazar sabahı 3120 metreye zirve yaptıktan sonra faaliyeti tamamlayacaklar.

dagcilar-sarikamis’ta-bulustu-(1).jpegdagcilar-sarikamis’ta-bulustu-(3).jpegdagcilar-sarikamis’ta-bulustu-(2).jpegdagcilar-sarikamis’ta-bulustu-(4).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler