Dahil Etme Ödülü ARÜ’ye

Dahil Etme Ödülü ARÜ’ye

‘Öğrenci Toplulukları Buluşuyor Zirvesi’ gerçekleştirilen törenle sona erdi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ)’nin ev sahipliği yaptığı ve 47 üniversitenin öğrenci topluluk başkanlarının katıldığı, Avrupa Birliği (AB) Yapılandırılmış Diyalog Eylem 3 Projesi kapsamında düzenlenen ‘Öğrenci Toplulukları Buluşuyor Zirvesi’ gerçekleştirilen törenle sona erdi.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde 17-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen zirvenin kapanış törenine UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Genel Sekreter Prof. Dr. İsmail Sağlam, dekanlar, akademisyenler, personel ve çok sayıda öğrenci ile misafir üniversite temsilcileri katıldı.

Düzenlenen zirve sonrasında programda konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin topluluk olarak yaptıkları çalışmalardan da ders almaları gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Toplumda kaybettiğimiz unsurlardan bir tanesi de beraber iş yapabilme yeteneğimizdir. Peki, bunu neden kaybettik? Eğer bir toplum güven duygusunu kaybederse o zaman bencilleşmeye başlar. Beraber, ortaklaşa iş yapma güdüsü ortadan kalkar. Üniversitelerde öğrencilere ders verirken, onları topluma katma değer üretmesi konusunda geliştirmek için ders dışında farklı alanlara da yönlendirilmesi gerekiyor. O yüzden bizler topluluklara önem veriyoruz. Farklı görüşlere sahip olabilirsiniz. Her türlü farklı fikir ülkemiz ve sizlerin gelişmesi için bir zenginliktir.” dedi.

Zirvenin son kısmında Uludağ Üniversitesi Proje Topluluğu tarafından spor, kültür-sanat, dâhil etme, insana değen projeler ve gençlik kategorilerinde ödüller dağıtıldı. UÜ Spor Ödülü bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin oldu. UÜ Kültür-Sanat Ödülünü ise Yıldırım Belediyesi aldı. UÜ Dâhil Etme Ödülü’nü Ardahan Üniversitesi’nin aldığı zirvede UÜ Gençlik Ödülü de Çelebi Mehmet Gençlik ve Spor Kulübü’ne verildi. UÜ İnsana Değen Projeler Ödülü ise Türkiye Gençlik Kulüpleri Federasyonu’nun oldu.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ve beraberindekiler daha sonra Mete Cengiz Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda açılan ARÜ tanıtım standını ziyaret ederek, ARÜ Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Havva Vanlı’dan üniversite hakkında bilgiler alarak bir süre sohbet ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler