Dalgıç Kovaladı, Yaralı Ördek Kaçtı

Dalgıç Kovaladı, Yaralı Ördek Kaçtı

Dalgıç ile ördeğin kovalamacası renkli görüntülere sahne oldu

Kars Çayı’nda kanadı kırık olarak yaklaşık 10 gündür kurtarılmayı bekleyen yeşil başlı yaban ördeği, kurtarmak için gelen dalgıcı eksi 20 derece soğukta terletti. 

Kars Çayı’nda bulunan yaban ördeği vatandaşları harekete geçirdi. Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğünü arayan vatandaşlar, Kars Çayı’nda yaralı ördek bulunduğu ve çayın büyük kısmının soğuktan donduğunu, ördeğin de donarak öleceğini belirterek yardım istedi. Vatandaşların aramasıyla birlikte bölgeye gelen İtfaiye Müdürlüğüne ait bir dalgıç ve 5 itfaiye eri, yaralı ördeği kurtarmak için işe koyuldu. Ancak kanadı kırık ördek, dalgıç ve itfaiye erlerine zor anlar yaşattı.

Önce merdivenle buzun üstüne indiler

İtfaiye ekipleri önce merdiven yardımıyla Kars Çayı’na indi. Dalgıç ise her ihtimale karşı beline ip bağlayarak güvenlik önlemini aldı. İtfaiyecileri buzun üstüne gören ördek kaçmaya başladı. Kanadında kırık olduğu anlaşılan ördek uçamayınca, dalgıç da ördeği kovalamaya başladı. Her defasında ördeği köşeye sıkıştıran dalgıç zaman zaman suya düştü. Ördek akıntıya kapılırken dalgıç ise yarısı buzla kaplı suyun içerisinde ördeği takip etti.

İki saat süren kovalamacanın galibi ördek

Kars Çayı’nda itfaiye ekipleriyle yaban ördeği arasındaki kovalamaca yaklaşık iki saat sürdü. Son çare olarak ördeğin üzerine serpme ağ atarak yakalanmak istendi. Ancak ördek yine kaçtı. Son olarak üzerine atılan ağın altından da çıkan ördek kaçarak gözlerden kayboldu. Dalgıcın ise ördeği yakalama çalışmaları sonuçsuz kaldı.

dalgic-kovaladi,-yarali-ordek-kacti--(1).jpgdalgic-kovaladi,-yarali-ordek-kacti--(2).jpgdalgic-kovaladi,-yarali-ordek-kacti--(3).jpgdalgic-kovaladi,-yarali-ordek-kacti--(4).jpgdalgic-kovaladi,-yarali-ordek-kacti--(5).jpgdalgic-kovaladi,-yarali-ordek-kacti--(6).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler