Dallı: Kimse Mağdur Edilmeyecek!

Dallı: Kimse Mağdur Edilmeyecek!

Başkan Dallı, "Bu alanda istimlak çalışmaları devam ediyor ve hiçbir insanın mağdur olmaması adına gerekli hassasiyet gösteriliyor. Bu alanlardaki gecekondularda oturan insanlarımız mağdur edilmeyerek, önümüzdeki yıl kiraya taşınacaklardır." dedi.

Osmanlı Mahallesi’ne doğru

KAFKAS HABER AJANSI – ÖZEL HABER - UĞUR AYDIN / BEDİR ALTUNOK

Osmanlı İmparatorluğu’nun Kars’ta bıraktığı izler, Kars Kalesi eteklerinde en ihtişamlı haliyle yeniden hayat bulacak. Kars’ın cazibe merkezi olması ile birlikte hız kazanan çalışmalar Kars’ın tarihi ve kültürüne de büyük ölçüde katkı sağladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın talimatları doğrultusunda ilk olarak Devlet Su İşleri Kars Bölge Müdürlüğü’nce Kars Çayı’nda ıslah çalışmaları başlatıldı. Islah çalışmalarıyla birlikte Kars Çayı’nın tamamen temizlenerek tarihi kente yakışır bir görselliğin oluşturulması planlanıyor. Bunun yanı sıra Kars Kalesi eteklerinde projelendirilen Osmanlı Mahallesi Projesi, kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte hayat bulacak. Alanda 2 katlı Osmanlı mimarisine ait evler inşa edilecek. Tüm bu çalışmaların yanı sıra alanda bulunan tarihi mekanların restorasyon çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Kars İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, “Kars’ın cazibe merkezi olması münasebetiyle Kars Kalesi’nin altında bulunan tarihin yeniden canlandırılması gerekiyor. Bu noktada da gerek ıslah çalışmaları, gerekse Kars Kalesi altında düşünülen Osmanlı Mahallesi Projesi hayat bulmaya başladı. Bu alanda istimlak çalışmaları devam ediyor ve hiçbir insanın mağdur olmaması adına gerekli hassasiyet gösteriliyor. Bu alanlardaki gecekondularda oturan insanlarımız mağdur edilmeyerek, önümüzdeki yıl kiraya taşınacaklardır. Vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda hareket edilerek sahip oldukları alanların karşılığını fazlasıyla alacaklardır. Kalenin altında bulunan tarihi yapılardan da görüldüğü üzere Osmanlı İmparatorluğu bu yapılara çok önem gösteriyordu. Bu alanlara da 1921 yıllarından önceki eski Kars diyebiliriz, Kars’ı Kars yapan birçok özelliğin bulunduğu bu alanın yeniden canlandırılması ve kale eteklerinde 2 katlı olmak üzere Osmanlı tipi evler yapılacak. Bu evler sosyal amaçla ve tarihi dokuların sergilenmesi anlamında kullanılacak. Bu anlamda çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Hamamlarda restorasyon işlemleri devam etmekte, Kars Kalesi’nin hemen altındaki Beylerbeyi Sarayı’nın önündeki okulun yıkımı gerçekleştirildi ve sarayın önü açıldı. Bu projelerin yürütülmesinde bize destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza, Kars Milletvekilimize ve Kars Valimize ayrıca emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. “ dedi.

Kars Çayı’nın Islah Projesi’nin maliyeti yüksek bir proje olduğunu, bu anlamda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Kars için büyük bir avantaj olduğunu kaydeden Dallı, emeği geçenlere teşekkür etti. Dallı, “Çayı’nın Islahı Projesi belli bir maliyet isteyen bir işti. Bu anlamda Kars Çayı’nın ıslahıyla ilgili bilindiği üzere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın talimatlarıyla DSİ Bölge Müdürlüğü’nce çalışmalar başlatıldı. Kars Çayı’nın ıslahının Kafkas Üniversitesi’nden başlayarak çevre yolundan Bayrampaşa Mahallesi’nden geçerek Subatan Yolu devamındaki Arpaçay yolu güzergahına kadar devam ediyor. Amacımız Kars Çayı’ndan tüm pislikleri arındırarak çay etrafında yürüyüş yolları, park alanları gibi sosyal alanlar yapılacak. Bu anlamda da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve Kars Valisi Rahmi Doğan’a teşekkür ediyoruz. Çünkü onların emekleri çok, onların Kars’a ne kadar önem verdiği herkesçe biliniyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’nın bizden biri olması, içimizden olması Kars için büyük bir şanstır. Ahmet Arslan’ın güçlü bir bürokrat olması Kars’a kazandıracaktır, Allah bu yolda kendisini utandırmasın.” ifadelerine yer verdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler