Danimarka'da En Hızlı Büyüyen Din...

Danimarka'da En Hızlı Büyüyen Din...

İslamofobi ve geçtiğimiz günlere damga vuran Paris saldırısına rağmen Danimarka'da en hızlı büyüyen din İslam oldu. Danimarkalıların İslam'a olan ilgisi arttı.

Danimarka'da En Hızlı Büyüyen Din...

İslamofobi ve geçtiğimiz günlere damga vuran Paris saldırısına rağmen Danimarka'da en hızlı büyüyen din İslam oldu. Danimarkalıların İslam'a olan ilgisi arttı.

Danimarka'da yayın yapan Metroxpress gazetesi, son yıllarda İslam dininin terör olaylarıyla yan yana getirilmesinden sonra, Kuran'ı araştıran Danimarkalıların yüzlercesinin İslam dinine geçtiğini yazarak İslamofobinin tert teptiğini vurguladı.

500 DANİMARKALI MÜSLÜMAN OLDU

Gazetenin manşette verdiği haberde, İslam'ın Danimarka'da en hızlı büyüyen din olduğunu. Medyada İslam'ı terör dini gibi gösterilmeye çalışılmasının beklenildiğinin tam aksine İslam'a karşı alakanın gittikçe büyüdüğünü yazdı. Gazete yıl içinde 500 Danimarkalının Müslüman olduğuna dikkat çekti.

İSLAM ANLATILDIĞI GİBİ DEĞİL

Danimarka İslam Kültür Merkezi Başkanı Fatih Alev, 'Medyada çıkan İslamla ilgili karalayıcı haberlere rağmen bir çok Danimarkalı İslam dinini merak edip araştırıyor'' diyerek, '' Araştırmalar sonucu Danimarkalılar anlıyor ki, İslam anlatıldığı gibi değil '' dedi.

Danimarka gazetesinin Peygamber efendimiz aleyhinde yayınladığı karikatür nedeniyle bir çok Danimarkalının İslam'ı seçtiğini belirten Alev, 'Danimarkalı görüyor ki medyada anlatılan İslamla, gerçek İslam arasında fark var'' ifadelerini kullandı.

DANİMARKALILAR MERAKLIDIR

Danimarkalı sosyolog Brian Arly Jacobsen ise, ''Danimarkalılar meraklıdır, her önüne geleni kabul etmez. Camileri araştırır, Kuranı araştırır ona göre karar verir. Diğer etkense Müslüman gençlerle yetişen Danimarkalı gençler, Müslüman gençlerden çok etkilenenrek, İslam'ı seçiyorlar'' dedi.

MÜSLÜMAN OLANLARIN HAYAT HİKAYELERİNE YER VERİLDİ

Gazete Müslüman olan; 19 yaşında ki Malene Dahl, Caroline Lundberg ile 37 yaşında ki Søren Abu, 23 yaşında ki Hed Svend'in fotoğraflarını yayınlayarak kısa hayat hikayelerinden de bahsetti.

YÜZLERCE DANİMARKALI MÜSLÜMAN OLDU

Danimarka Devlet Radyosu DR'in web sayfasında, ''Son günlerde yüzlerce Danimarkalı Müslüman oldu'' başlığı ile bir habere imza attı.

danimarkada-en-hizli-buyuyen-din..-(1).jpg

danimarkada-en-hizli-buyuyen-din..-(2).jpg

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan KARS MANŞET veya karsmanset.com sorumlu tutulamaz.

Önceki ve Sonraki Haberler