Darbecilere Tokat Gibi Cevap

Darbecilere Tokat Gibi Cevap

Mingeçevir Belediye Başkanı Çoşkun Abdullayev: Cumhurbaşkanının bir çağrısı ile Türk Devleti ayağa kalktı ve hemen o hainleri cezasını verdi.

Azerbaycan Mingeçevir Belediye Başkanı Çoşkun Abdullayev, Cumhurbaşkanının bir çağrısıyla Türk milletinin darbecilere gereken cevabı verdiğini belirtti. 

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars'a gelen Mingeçevir Belediyesi Başkanı Çoşkun Abdullayev, Kars Belediyesi ile kardeş belediye protokolü imzaladı. Abdullayev, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'yı da makamında ziyaret etti. 

"Cumhurbaşkanının bir çağrısı ile Türk devleti ayağa kalktı ve hemen o hainleri cezasını verdi"

Başkan Karaçanta'ya 15 Temmuz'da yaşayan olaylardan dolayı geçmiş olsun dileklerini ileten Abdullayev, Türk milletinin devletine ve Cumhurbaşkanına sahip çıktığını söyledi.

Mingeçevir Belediye Başkanı Abdullayev, "Geçmiş olsun, 15 Temmuz'da yaşanan hadiseye, sizin kadar biz de üzüldük. Biz hiç Türkiye’de böyle bir hadise meydana gelsin beklemezdik. Ama oldu geçmiş olsun. Türk halkı, Türk milleti bir daha gösterdi ki Türk halkı isterse her bir şeye kadirdir. Zaman gösterdi. Bir çağrı ile Cumhurbaşkanının bir çağrısı ile Türk Devleti ayağa kalktı ve hemen o hainleri cezasını verdiler. Araştırmalar olacak, hainler cezasını çekecek. Devlet, devlet gibi kaldı. Bugün hainler millet tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanını kabul etmiyorsa demek o bu milletin vatandaşı değil. Nerede görülmüş kanunen seçilmiş Cumhurbaşkanını siz kabul etmeyesiniz. Bunlar başka millettendir. Türk milleti Cumhurbaşkanına, devletine sahip çıktı. Ve bunlara gereken cevabı verdi" dedi.

"Türk milleti, bu vatanın bütünlüğü, bekası için bir ömür boyu orada nöbet tutar"

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da Başkan Abdullayev'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Başkan Murtaza Karaçanta, "Kimliği ne olursa olsun, yaşadığı ülkeye ihanet içerisinde olan terör örgütü mensupları, o ülkenin insanlarından değil. Onlar farklıdır. Ama bunlar geldikleri gece Türk milletinin dirayetli çabaları, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımızın, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımızın, STK'ların çağrılarıyla Türk milleti aynı gece sokağa döküldü. Ve bu hain teröristler, gerekli cezaya çarptırıldı ve püskürtüldü. Bundan sonraki süreçte de her akşam bütün illerimizde ve ilçelerimizde, köylerimiz de dahi insanlarımız demokrasi nöbeti tutuyorlar. Bu nöbet Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanın bitti dediği tarihe kadar devam edecek. Gerekirse Türk milleti, bu vatanın bütünlüğü, bekası için bir ömür boyu orada nöbet tutar" diye konuştu.

Başkan Karaçanta, daha sonra Mingeçevir Belediye Başkanı Çoşkun Abdullayev'e çeşitli hediyeler verdi. Azeri başkan da Karaçanta'ya plaket ve hediye takdim etti. iha

Önceki ve Sonraki Haberler