Daşdelen’in Kars’ın Kurtuluş Günü mesajı

Daşdelen’in Kars’ın Kurtuluş Günü mesajı

“KARS, ÜLKESİ VE MİLLETİYLE BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜN VE MİLLİ BİRLİĞİMİZİN SİMGESİDİR”

Daşdelen’in Kars’ın Kurtuluş Günü mesajı

“KARS, ÜLKESİ VE MİLLETİYLE BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜN VE MİLLİ BİRLİĞİMİZİN SİMGESİDİR”

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) 2. Başkanı Ercüment Daşdelen, “Ne mutlu ki ay yıldızlı bayrağımız 94 yıldır Kars Kalesinde dalgalanıyor” dedi.

Daşdelen, Kars'ın düşman işgalinden 94'ncü kurtuluş yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, tarih 30 Ekim 1920'yi gösterdiğinde Kars halkının şehrini Ruslardan geri aldığını söyledi.

Kars Kalesinde 94 yıldır birliğimizin simgesi Al Yıldızlı Türk bayrağının dalgalandığını ifade eden Daşdelen, “Ne mutlu ki ay yıldızlı bayrağımız 94 yıldır Kars Kalesinde dalgalanıyor. Türk bayrağımız birliğimizi temsil ederek Kars Kalesinde yarınlarımızın simgesi gibi dalgalanmaya devam edecektir. Bizler, “Haydi oğlum, haydi git. ya gazi ol ya şehit” diyen bir milletin canı pahasına bu mücadeleyi verdiğini ve esareti hiçbir şekilde kabul etmediğini tüm dünyaya haykırmış dedelerimizin torunlarıyız. Kars, kurtuluşu ile birlikte TBMM'nin kazandığı ilk tarihi zafer olarak yerini almıştır. Yüce Türk milleti ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri ulu önder Atatürk'ün gösterdiği yolda, onun ilke ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yaşatmak azim ve kararlılığındadır” diye konuştu.

Daşdelen, Serhat şehrimiz Kars'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bütünlüğünün, milli birlik ve bütünlüğümüzün simgesi olduğunu sözlerine ekledi.

Daşdelen, ayrıca Kars'ın Kurtarılmasında başta Kazım Karabekir paşa olmak üzere şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilerimize de şükranlarını sundu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler