Davul-Zurnalı Açılış!

Davul-Zurnalı Açılış!

Seçim çalışmaları kapsamında seçim bürosu açılışlarına ara vermeden devam eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Adayları, Arpaçay'da açtıkları büro ile devam etti.

HDP Kars milletvekili adayları Ayhan Bilgen, Şafak Özanli, Önder Fidanboy'un yanı sıra HDP-DBP parti yöneticileri, DBP Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Arpaçaylı yurttaş katıldı. Milletvekili adayları yoğun kar yağışı altında ilçe merkezinde davullu zurnalı bir şekilde karşılandı. 

Sıcak karşılamanın yaşandığı büro açılışında ilk olarak söz alan Önder Fidanboy, HDP'yi özellikle Kars'a Arpaçay'a çok iyi anlatmamız gerektiğini, bu anlayışla Arpaçay'da yaşayan tüm halklar arasında hiçbir ayrımın, çelişkinin olmadığını belirtmesi gerektiğini dile getirdi. Ardından söz alan Şafak Özanli ise, kadın olarak eşit temsiliyeti savunduklarını, eşit temsiliyette hayatın her alanında kadın ve erkeklerin eşitliğine inandığımız için HDP'nin milletvekili adaylığında yer aldıklarını belirtti. Özanli:''Sistem birbirimizi dil, kültür, kimlik, gelenek töre her şekilde bizler ayrıştırılmak istendik. Bu yüzden HDP ilk olarak buna çözüm olarak doğdu, tüm temsiliyetiyle HDP rengarenk bir ağaçtır.'' dedi.

Son olarak söz alan Ayhan Bilgen ise, bügüne kadar Kars'ın siyasi temsillerine baktıkları zaman net gördükleri Karslıların tabusunun olmadığını, siyasetçilerin dersini verebildiği, doğruyu arama, doğru irade olarak ortaya koyduklarını vurguladı. Bilgen:''Biz kimsenin Kürtleşmesini, Azerileşmesini, Türkleşmesini felan istemiyoruz. Biz herkesin kendisi olamsını istiyoruz. Kendi diline, kendi kimliğine, değerlerine sahip çıkmasını ve ancak böyle birlikte yaşayabileceğimizi söylüyoruz.'' dedi.

Konuşmaların ardından seçim bürosunda halkın tebriklerini alan milletvekili adayları daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu.

davul-zurnali-acilis!-(3).jpgdavul-zurnali-acilis!-(4).jpgdavul-zurnali-acilis!-(5).jpgdavul-zurnali-acilis!-(1).jpgdavul-zurnali-acilis!-(2).jpgdavul-zurnali-acilis!-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler