Davutoğlu “Başbakanım” sloganıyla karşılandı

Davutoğlu “Başbakanım” sloganıyla karşılandı

-BAŞBAKANLIK SORUSUNA CEVAP VERMEYEN DAVUTOĞLU'NU VATANDAŞLAR “SAYIN BAŞBAKANIM” SLOGANIYLA KARŞILADI

Davutoğlu “Başbakanım” sloganıyla karşılandı

-BAŞBAKANLIK SORUSUNA CEVAP VERMEYEN DAVUTOĞLU’NU VATANDAŞLAR “SAYIN BAŞBAKANIM” SLOGANIYLA KARŞILADI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kars’ın Selçuklu Türkleri tarafından fethinin 950. yılı münasebetiyle düzenlenen etkinliklere katıldı. Vatandaşların, “Sayın Başbakanım” sloganıyla karşıladığı Bakan Davutoğlu, Harakani türbesini ziyaret etti, Evliya Camii’nde Cuma Namazını kıldı.

Davutoğlu’nu havalinanında Vali Günay Özdemir, AK Parti İl Başkan Vekili Adem Çalkın, bazı kurum amirleri ve partililer karşıladı.

Buradan Valiliğe geçen Bakan Davutoğlu, Kars’ın Anadolu’ya giriş kapısı olduğunu ve bu anlamda önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Kars’ın manevi havasında, Harakani Hazretlerinin manevi atmosferinde, Kars’ın tabi serhat şehri olması itibariyle milli atmosferinden istifade etmek bize güç verecek.” dedi.

“Başbakanlıkta isminiz konuşuluyor. Ne diyeceksiniz?” sorusunu yanıtsız bırakan Bakan Davutoğlu’na Vali Özdemir tarafından ‘Gazi Kars’ madalyasının ve Fethin 950. yılını simgeleyen hatıra paranın bulunduğu plaket hediye etti. Bakan Davutoğlu, Vali Özdemir’in, “1855 yılında verilen Gazilik madalyamız var. Bunun inşallah TBMM tarafından tekrar tescil edilmesini istiyoruz.” sözleri üzerine, “Tarihte bir kez gazi olmuş bir şehir ebediyen gazidir.” diyerek teklifi desteklediğini vurguladı.

Bakan Davutoğlu buradan Şehit Ebu’l Hasan Harakani Hazretlerinin bulunduğu Evliya Cami Külliyesine geçti ve ilk olarak türbeyi ziyaret etti ardından da camiye geçerek Cuma Namazını kıldı.

Namaz çıkışında da Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur ve beraberindekilerle birlikte Evliye Camii Külliyesinde kurulan Fetih yemeğinin tertiplendiği çadıra geçti. “Sayın Başbakanım ilimize hoş geldiniz” diyen vatandaşlarla tokalaşan Bakan Davutoğlu, ilgi ve alakaları için teşekkür etti. Sorunu olanların sorunlarına da dinledikten sonra bir konuşma yapan Bakan Davutoglu, şunları söyledi:

“Fetihler vardır bir şehri açar. Fetihler vardır bir toprağı vatan yapar. Fetihler vardır gönüllere girer, o gönüllerde yepyeni ufuklar açar. Kars’ın 1064 yılında fethi sadece Kars’ın fethi değildir. Anadolu’nun fethinin başlangıcıdır. Bir anahtardır Kars bizim için ve o anahtarın manevi sahibi El Harakani Hazretleridir, Her şehrin Anadolu’da bir ulu ereni vardır. O şehre girdiğimizde edeple girmeliyiz ve orayı selamlamanız gerekir. Karslılar ne kadar şanslı ve mübarek insanlardır ki ve bu topraklar ne kadar bereketli topraklardır ki erenlerin en ulusunu, gönüller Fatihini, 950 yıl önce hatta buradan açtığı gönül fetihleriyle Ebu-l Hasan El Harakani’yi misafir etmiştir. Sizler her biriniz onun misafirisiniz. Bizler her birimiz onun huzurunda ona minnet borcumuzu asırlarca tekrar etsek ödeyemeyecek kadar torunlarıyız. Bu dönemde yükselen Türkiye’nin inşallah yükselen şehirlerden biri de inşallah Kars olacaktır. Biz o fethi, gönüller fethini bütün dünyaya yaymayı, Harakani Hazretlerinin o mübarek mirasını dünyanın her bir köşesinde temsil etmeyi siyasetimizin esası biliyoruz.”

Davutoğlu son olarak Kars Kalesi’ni gezdi. Burada “Umut” isimli bir çocuğun “Sayın Bakanım size görmek istiyorum” demesi üzerine yanına çağırdığı çocukla yakından ilgilenen ve onu kucağına alan Bakan Davutoğlu, 20 TL’de harçlık vererek uğurladı. Davutoğlu daha sonra bebekleri de kucağına alıp onları sevdi ve hatıra fotoğrafları çektirtti. “Atalarımız Kars’ı şanla şerefle müdafaa etti, sizde Kars’ımızın kalesine geldiniz gönüllerimizi fethettiniz. Allah seni başımızda Başbakan olarak görmeyi de nasip etsin” diyen vatandaşa da sarılan Bakan Davutoğlu teşekkür etti.

Bakan Davutoğlu daha sonra karayoluyla Ardahan’a geçti. kha

 


Önceki ve Sonraki Haberler