Dede Korkut Eğitim Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı!

Dede Korkut Eğitim Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı!

Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı.

Volkan KARABAĞ

Ahmet Arslan Kongre ve Sergi Salonunda yapılan mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Fakülte birincisi Nurgül Kurt tarafından fakülte kütüğüne isim çakmasının ardından dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Fakültenin tanıtım videosu ve halk oyunları gösterisinin ardından mezun olan öğrenciler kep atarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Daştan, “Bugün burada fakültemizin kuruluşunun 24. yılında 18. dönem mezuniyet törenimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi lisans programlarından mezun olan genç öğretmenlerimizin sevincini paylaşmak, fakültemizin ülkemize kazandıracağı mesleğinde yetkin genç öğretmenleri şerefle uğurlamak için bir aradayız. Öncelikle bu anlamlı günde sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve tüm fakülte adına herkese teşekkür ediyorum. Eğitim hayatınızın, zorlu bir sürecini daha başarıyla tamamladınız. Bugün, kendinize ve ailelerinize sorumlu olmanın yanı sıra, ülkemize ve dünyaya karşı da sorumlu genç öğretmenlersiniz. İnanıyoruz ki, öğretmen olduğunuzda burada kazandığınızla, idealist ve ahlaklı öğretmenler olarak önemli başarılar elde edeceksiniz. Sizler; alanlarınızda başarılı ve iyi öğretmenler olduğunuzda Dede Korkut Eğitim Fakültesini yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız. Değerli veliler, dünyaya geldikleri andan itibaren, üzerine titrediğiniz, büyük emeklerle, özenle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı öğretmen olarak uğurlamanın vakti. Biliyoruz ki bundan sonra onların yaptıklarını onurla ve gururla izleyeceksiniz. Evlatlarınız sizlerden aldıkları güç ve azimle çalışıp bugün öğretmen olarak buradan mezun oluyorlar onlarla ne kadar iftihar etseniz az. Böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için fakültem ve tüm öğretim elamanlarımız adına herkesin huzurunda hepinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. Bu şeref tablosunun en büyük mimarları siz öğretim elamanlarısınız. Fakültemize geldikleri günden beri büyük emek verdiğiniz sevgili öğrencilerimizi; idealist ve ahlaklı öğretmenler olarak yetiştirerek bugüne getirdiniz. Onlara sadece iyi öğretmen olacakları bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda onlara sorumluluk almayı, paylaşmayı, dayanışmayı ve topluma karşı sorumlu olmayı öğrettiniz. Umuyorum ki; genç öğretmenlerimizin bundan sonra yaşamlarında yapacakları başarılı çalışmalar sizleri de onurlandıracaktır. Emekleriniz için genç öğretmenlerimiz ve velileri adına hepinize şükranlarımı sunuyorum. Değerli genç öğretmenler, bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın, unutmayınız ki, dürüst, çalışkan ve üretken insan, bir derdir ve ancak değer oluşturduğunuzda başarı sizi takip eder. Ayrıca şunu da unutmayınız, sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkemiz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız. Bugünü bir ayrılık olarak görmeyin başarılarınızı bizlerle paylaşın, fakültemizi sık sık ziyaret edin, bizimle görüşün. Bizim için en büyük ödül sizlerin başarı ve mutluluğudur.”

Bugün burada büyük bir heyecanı paylaştıklarını ifade eden Fakülte birincisi Nurgül Kurt ise, “Acısıyla, tatlısıyla, emek dolu günlerle geçen 4 yılın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sanıyorum ki tüm arkadaşlarımı şuan hüzünlendiren yolun sonundayız. Hayatımızın bir sayfasını acı ve tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz.” diye konuştu.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu ise yaptığı konuşmasında, “Eğitim bildiğiniz gibi beşikten mezara kadar süren bir süreçtir. Dolayısıyla da o sürecin en önemli faktörleri de sizlersiniz. Çünkü şuanda konuştuğumuz toplumda, sosyal ilişkilerde, ticarette, siyasette hangi alanda olursa olsun, ne kadar sorunlardan bahsediyorsak, ne kadar problemlerimiz varsa hepsinin temelinde eğitimden kaynaklı sorunlar ve politikalar vardır. Hayatın bir bütününü kapsayan her alanda sizin damganız olacak, sizin emeğiniz olacak. Siz bu süreci ne kadar doğru işletirseniz bu süreci milli manevi değerlerle birlikte ele alırsanız, dürüst, sözüne güvenir yani emin insan yetiştirme noktasında ne kadar emek sarf ederseniz bu topluma aynı zamanda dünyaya o kadar faydanız olur.” şeklinde konuştu.

dede-korkut-egitim-fakultesi’nde-mezuniyet-heyecani!-(1).jpgdede-korkut-egitim-fakultesi’nde-mezuniyet-heyecani!-(2).jpgdede-korkut-egitim-fakultesi’nde-mezuniyet-heyecani!-(3).jpgdede-korkut-egitim-fakultesi’nde-mezuniyet-heyecani!-(4).jpgdede-korkut-egitim-fakultesi’nde-mezuniyet-heyecani!-(5).jpgdede-korkut-egitim-fakultesi’nde-mezuniyet-heyecani!-(6).jpgdede-korkut-egitim-fakultesi’nde-mezuniyet-heyecani!-(7).jpgdede-korkut-egitim-fakultesi’nde-mezuniyet-heyecani!-(8).jpgdede-korkut-egitim-fakultesi’nde-mezuniyet-heyecani!-(9).jpgdede-korkut-egitim-fakultesi’nde-mezuniyet-heyecani!-(10).jpgdede-korkut-egitim-fakultesi’nde-mezuniyet-heyecani!-(11).jpgdede-korkut-egitim-fakultesi’nde-mezuniyet-heyecani!-(12).jpgdede-korkut-egitim-fakultesi’nde-mezuniyet-heyecani!-(13).jpgdede-korkut-egitim-fakultesi’nde-mezuniyet-heyecani!-(14).jpgdede-korkut-egitim-fakultesi’nde-mezuniyet-heyecani!-(15).jpgdede-korkut-egitim-fakultesi’nde-mezuniyet-heyecani!-(16).jpgdede-korkut-egitim-fakultesi’nde-mezuniyet-heyecani!-(17).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler