'Değerler Eğitimi Projesi Verimli Geçiyor'

'Değerler Eğitimi Projesi Verimli Geçiyor'

İlçemizde okullardaki öğrencilere yönelik olarak düzenlenen sosyal, eğitimsel ve kültürel faaliyetlerle ilgili uygulanmakta olan Değerler Eğitimi Projesi kapsamında öğrencilere yönelik "Hayvan Hakları" ile "Ahlak ve Etik Değerler" konulu bilgilendirme ve

'Değerler Eğitimi Projesi Verimli Geçiyor'

İlçemizde okullardaki öğrencilere yönelik olarak düzenlenen sosyal, eğitimsel ve kültürel faaliyetlerle ilgili uygulanmakta olan Değerler Eğitimi Projesi kapsamında öğrencilere yönelik "Hayvan Hakları" ile "Ahlak ve Etik Değerler" konulu bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapıldı.

Proje kapsamında görev alan Edebiyat öğretmeni Çetin Şair tarafından; hayvan hakları, hayvanları nasıl korumalıyız, hayvan sevgisinin birey ve toplum açısından önemi, sokak hayvanlarının durumu konularında görsel ve sözel sunum yapıldı. İngilizce öğretmeni Sevda Bulak; hayvanların sağlık açısından insanlara faydaları, hayvan destekli terapiler, neden hayvan beslemeliyiz konularında; İlçemiz din görevlilerinden Bayram Aydın dinimiz açısından hayvan sevgisi ve onları korumanın önemi üzerine sunumlar yaptılar. Yapılan programlarda, kısa videolar ve çocuklara yönelik sunumlar minikler tarafından yoğun beğeni ve ilgi topladı. Öğrencilerimiz; hayvanların hakları olduğunu ilk kez duyduklarını ifade ederken, hayvan sevgisinin hem kanunlar hem toplum hem de dinimiz açısından önemli bir yere sahip olduğunu daha iyi kavradıklarını belirttiler.

"Ahlak ve Etik Değerler" konulu programda ise İmam Hatip Lisesi Öğretmenlerinden Rümeysa Ekinci, Ayşe Yıldız ve Müftülük görevlilerinden M. Emin Hınıslıoğlu görev aldı. Temel etik değerlerin anlatıldığı seminerde öğrencilerimize; sevgi, saygı, adalet, hoşgörü, yardımlaşma, dürüstlük, arkadaşlık bağları, kardeşlik ve toplumsal değerlerimiz konularının yanı sıra; hırsızlık, iftira, dedikodu gibi kötü alışkanlıklar başlıklarında eğitimler verildi. Ayrıca etik kavramı ve toplumdaki yeri öğrencilere eğitmenler tarafından verildi.

Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Kaymakamımız; okulların sadece ders işlenen yerler olmadığını, sosyal hayatımızın en önemli parçalarından olduğunu, akademik eğitimlerin tek başına verilmesinin bir ayağı aksayan bir insan gibi değerlendirilmesi gerektiğini ve eğitim kavramının komple ele alınması gerektiğini ifade etti. Bugünün gençlerinin yarının büyükleri olduğunu, bugün çocuklarımız ve gençlerimiz için yapılan bu çalışmaların ve emeklerin karşılığının ilerde onların başarıları ve mutlulukları ile alınacağını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti. 

3.20140413165411..gif

2.20140413165419..gif

1.20140413165431..gif

4.20140413165438..gif

Önceki ve Sonraki Haberler