Değerlerimiz İçin Toplandılar!

Değerlerimiz İçin Toplandılar!

ÇILDIR GÖLÜNDEKİ TURİZM DEĞERLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK AMACIYLA TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çıldır gölünde ki turizm değerlerini ortaya çıkarmak ve potansiyelleri değerlendirmek amacıyla Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) koordinesinde toplantı gerçekleştirildi.

Yalnızçam Oteli’nde ki toplantıya Vali Ahmet Deniz, Kars Valisi Günay Özdemir, Ardahan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Kars Vali Yardımcısı Akif Pektaş, Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu, Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, SERKA Genel Sekreteri Doç.Dr. Hüsnü Kapu, Kars ve Ardahan İl Genel Meclisi başkan ve üyeleri, ilgili kurum müdürleri ile Çıldır Gölü çevresinde bulunan köylerin muhtarları katıldı.

Toplantıda, Ardahan ve Kars illerine sınırı olan Çıldır gölünde ki yoğun turizm potansiyelini değerlendirmek anlamında nelerin yapılabileceği, gölü turizm faaliyetlerine yönelik imara açmanın getireceği sorumluluklar ve doğal yapısının korunması için alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, Çıldır gölünde bütün mevsimlerde yoğun bir turizm hareketliliğinin yaşandığı, göl çevresinde turizm odaklı işletme ve tesislerin kurulmasıyla birlikte bu hareketliliğin maksimum düzeye ulaşacağı belirtildi.

Toplantıda ayrıca, Çıldır gölünün imara açıldığı takdirde çevresinde kurulacak olan tesisler sayesinde çok kısa bir vade içerisinde bölgenin kalkınmasında önemli rol oynayacağı, böylece Ardahan ve Kars illerinin turizm faaliyetleri anlamında Türkiye’de önemli bir konuma yükseleceği ifade edildi.

Karşılıklı soru cevaplar ve fikir alışverişiyle devam eden toplantı sonunda Çıldır gölünde yatırımların yönlendirilmesi ve sosyo-ekonomik katkı sağlanmasına yönelik projelerin uygulanabilmesi için Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından hazırlık çalışmalarının yürütüleceği, ilgili kurumların işbirliğinde ise bir alt komisyonun kurularak hazırlık çalışmalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler