Demir Köprü Onarılıyor

Demir Köprü Onarılıyor

Kars Karayolları Bölge Müdürlüğü Vali Rahmi Doğan tarafından başlatılan Kars Çayı Islah Projesi kapsamında bakım onarımı yapılarak vatandaşların hizmetine sunulmak üzere tarihi demir köprüde çalışmalar başlattı.

Her gün üzerinden binlerce insanın geçtiği Demir Köprü, faciaya adeta davetiye çıkarıyordu.

Yusuf Paşa Mahallesi’nde bulunan ve Sukapı ile Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ve son dönemlerde Millet Bahçesi’nin de faaliyete girmesiyle yoğun olarak kullanılan Demir Köprü’nün ağaç aksamlarının yanı sıra büyük çoğunluğu çürümüştü. Etrafındaki ışıklandırma lambalarının da kırıldığı tarihi Demir Köprü yetkililerden ilgi bekliyordu. İşte o ilgi Kars Karayolları bölge müdürlüğünden geldi. Kars Karayolları Bölge Müdürlüğü Vali Rahmi Doğan tarafından başlatılan Kars Çayı Islah Projesi kapsamında bakım onarımı yapılarak vatandaşların hizmetine sunulmak üzere tarihi demir köprüde çalışmalar başlattı.

Çalışmaların hızla devam ettiği tarihi köprünün demir aksamları sil baştan yapılmasının ardından köprünün alt tabakasında da yapısına uygun halde çeşitli değişiklikler yapılmakta. Demir köprü bakım ve onarım çalışmasını yürüten firma yetkilisi Ferhat Karaer, "Köprünün demir aksamında kumlama ve temizlik çalışması yaptık yeni yapısına uygun şekilde boya ve koruyucu kullandık üst aksamında çalışmalarımızı tamamladıktan sonra alt geçiş olarak kullanılan alanda ise kırılan ve çürümüş ağaçları çıkarıp yapıya uygun ağaç ve demir kullanımı yaparak kısa sürede köprüyü halkımızın hizmetine açacağız" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler