Demirtaş, Kars’ta Seçim Bürosu Açtı

Demirtaş, Kars’ta Seçim Bürosu Açtı

10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Selahattin Demirtaş için seçim bürosu açıldı.

Demirtaş, Kars’ta Seçim Bürosu Açtı

10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Selahattin Demirtaş için seçim bürosu açıldı.

Kars’ta ki Faikbey Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunun açılışına, HDP Kars İl Eş Başkanı Ayhan Gezici, DBP PM Üyesi Sevda Subaşı, DBP Kars İl Eş başkanları Turgut Taşkıran, Şengül Mehmetoğlu, Digor Belediye Eş başkanı Ekrem Bingül ve partililer katıldı.

TAŞKIRAN, “BİZLER KARDEŞİZ”

Semim bürosunun açılışı nedeniyle düzenlenen programda konuşan DBP Kars İl Eş Başkanı Turgut Taşkıran, Demirtaş’ın halkın adayı olduğunu belirterek, 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde, ezilen ve ötekileştirilen tüm hakların desteğini Demirtaş için beklediklerini dile getirdi.

Bu ülkede yıllardan beridir tüm halklarla birlikte yaşadıklarını ve bu halkların da kardeş olduklarını dile getiren Taşkıran: “Gerçekten de bu kardeşliği daha fazla hayata geçirmek için el ele vereceğiz. Ülkemizin koşulları ve şartları bunu gerekmektedir. Rojava, Filistin,  Suriye ve Ürdün de yaşanan kaosun bizim ülkemize de sıçramasını istemiyoruz.  Bunun da tek çaresi biz halklar olarak el ele vermeliyiz. Artık bu çözüm sürecinde bu ülkede birlikte mutlu yaşamak istiyorsak, lütfen artık bu sistemin partilerini bırakıp kendi halkınızın ve halkların yanında yer almanızı istiyoruz ve bu günden itibaren sizleri seçim bürolarımıza, ilçe örgütlerimize, parti binalarımıza davet ediyoruz. Buna da inanıyoruz ki siz duyarlı Kars halkı ve insanlarımız artık bu yoldan en kısa süreden dönecekler ve bu cumhurbaşkanlığı seçiminde aynı zamanda buna bir araç olacak vesile olacak ve hep birlikte güzel bir demokratik Türkiye inşa ederek hep birlikte yaşayacağız” dedi.

GEZİCİ,  BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ BİR MİLATTIR

Taşkıran’ın ardından söz alan HDP İl Eş başkanı Ayhan Gezici de, yaptığı konuşmada, 10 Ağustos’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminin, Türkiye için çok önemli bir milat olduğuna dikkat çekti.

Ortadoğu coğrafyasında yaşanan savaş ortamı ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Türkiye’nin siyasi bir dönemecin eşiğine geldiğini ifade eden Gezici, “Daha düne kadar var olan baskı, şiddet, tekleştirme, ötekileştirme, emekçilerin hakkını gasp etme, ayakkabı kutularını doldurma, halklara zulüm etmeler devam edecek. Yada hakkın, adaletin, özgürlüğün, demokrasinin olduğu ve kardeşçe bir arada yaşamış olacağız.  Cumhurbaşkanlığı seçimini de bu perspektifle ve bu mantıkla ele almak lazım” dedi.

İSLAM ADINA İNSANLARIN KAFASI KESİLİYOR

Bilindiği üzere Ortadoğu da kardeş kanının akmaya devam ettiğini de dile getiren Gezici konuşmasında: “Rojava’ da ve Filistin’de olduğu gibi Ortadoğu’da sözüm ona İslam adına,  Müslümanlık adına insanların kafası kesilmekte ve yok edilmektedir.  Ve buradan Kars halkına sesleniyorum. Azerilere, Alevilere diğer azınlıklar, şunu çok iyi bilin Rojava’da katledilen insanlıktır. Rojava’da yok edilen emekçi halklardır, sivillerdir ve onları koruyan sizin kardeşleriniz Kürtlerdir. Onun için şimdiye kadar devam eden ön yargıları, yanlış yönelimleri, kapitülasyonları bir tarafa bırakıp halklar arasında yeni yaşam kurmanın günüdür. Bu nedenle Azeri arkadaşlar, Aleviler ve diğer azınlıklar, sizlerin tek dostunuz, Halkların Demokratik Partisi ve onun siyasi örgütlenmesidir” ifadelerini de kullandı.

TÜRKİYE’DEKİ ÜSLER KAPATILSIN!

Türkiye’nin birçok ilinde bulunan Amerikan üslerinin kapatılması gerektiğini de dile getiren Gezici: “Kürecik’te ki, Konya da ki gibi bütün Amerikan üstleri kapatmalı ve ticari ilişkilerin önü de kesilmelidir. Bolivya, Amerikan üslerini terörist odaklar olarak ilan etti. İsrail Devleti, Ortadoğu’nun başına beladır. Kendine insan diyenlerin bu konuda tavır bellemeleri ve buna göre yönetenlere bakmalıdır. Bunun içindir ki biz yeni bir yaşam öneriyoruz. Bu anlamda ve yeni yaşamda biz halklar yeni ortamda birbirine ortak bir yaşam seyrederken devletin giderek küçüldüğü, hükümetlerin küçüldüğü, halkın yetkisinin ve iradesinin egemen olduğu halkın yönettiği bir sistem öneriyoruz. Bu yeni yaşamda cumhurbaşkanı bizim cumhurbaşkanımız olacak, devletin cumhurbaşkanı

Olmayacak. Halkın hizmetkarı, halkın temsilcisi olacak ve halkla beraber yönetecektir. Bu da şu demektir: mahalle meclisleri, köy meclisleri, gençlik meclisleri, kadın meclisleri oluşacak. Yeni bir yönetimle alınacak kararlar, halkla beraber, halkın iradesiyle, halkın kabul etmediği hiçbir şeyi kabul etmeyecek. Yeni yönetimde, gençlik, bu ülkede onunla baş edilip, onu yok edilen, onu düşman gören bir anlayışla biz, gençliğin baş edilmekle değil baş tacı olarak yeni yönetimle söz sahibi ve iradesiyle halka açılacak bir sistemi vaat ediyoruz. Gençlik bu ülkenin umududur. Bu ülkede her gün sokakta yüzlerce kadın öldürülüyor. Yok, sayılıp emeği sömürülüyor, alın teri sömürülüyor ve ismi bile yok” şeklinde konuştu.  kha

Önceki ve Sonraki Haberler