Denetim Var Mı?

Denetim Var Mı?

SAZAN BALIKLARI BALIKÇILARIN TEZGAHLARINI SÜSLERKEN, ÇILDIR VE ARPAÇAY BARAJ GÖLÜ’NDE BALIK AVI DEVAM EDİYOR

İçsular ve göller bölgesinde 15 Mayıs-15 Ağustos 2015 tarihleri arasından yasaklanan balık avına uyan yok. Çıldır Gölü ve Arpaçay baraj Gölü’nde balık avı devam ederken, tutulan balıklar Kars ve Ardahan’da balıkçıların tezgahlarında yerini alıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sirkülerine rağmen yasağa uymayan balıkçılar, avladıkları balıkları rahatlıkla şehir merkezine getiriyor. Özellikle Çıldır ve Arpaçay Baraj Gölü'nde bulunan sazan balıklarının yumurtalama döneminde avlanmasına yetkililerin duyarsız kalması ise dikkat çekiyor.

Denetim mekanizmasının çalışmadığı Kars’ta üreme mevsimi ve yasağa rağmen balıkçılar göllere ağa atarak balık tutması zaten az miktarda kalan Sazan ve Aynalı sazan balığı neslinin tükenmesine de neden oluyor.
Kars ve Ardahan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine bağlı, Su Ürenlerini Koruma Şube Müdürlüğü ekiplerinin kontrol ve denetimlerini yapmadığını ileri süren vatandaşlar, yetkililerin yasak dönemde avlanmanın önüne geçmesini istedi. Çıldır Gölü’nde halen ağlarla balık tutulduğunu ifade eden vatandaşlar, Bu konuda herkese görev düşüyor. Çıldır Gölü boydan boya ağ dolu. Ama balıkçılar bunun adına kerevit ağı diyerek yutturuyor. Oysa bu ağalara da balık giriyor. Öte yandan Arpaçay barajında herkesin gözü önünde trol atılıyor. Trol Dünya sularında yasaklanmış. Ama ne yazık ki, Kars'ta hem de yumurtalama dönemi balığın soyu tüketiliyor. Buna biran evvel dur denilmelidir. Bu şekilde devam eder ise göllerde zaten yok denilecek kadar az olan sazan balığının soyu tükenecek. Yekililerin biran evvel önlem alması gerekiyor. Çıldır ve Arpaçay Baraj Gölü’nde balık kalmadı” diyerek yetkilileri göreve çağırdılar.

Öte yandan 15 Mayıs 2015 tarihinde başlayan balık avı yasağı 15 Ağustos 2015 tarihinde sona erecek. Bu tarihler arasında balık avının yasak olmasına rağmen, her gün canlı canlı balıkların pazarlarda ve balıkçıların tezgahlarında yer alması ise düşündürücüdür.

denetim-var-mi-(1).jpgdenetim-var-mi-(2).jpgdenetim-var-mi-(3).jpgdenetim-var-mi-(4).jpgdenetim-var-mi-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler