"Denetim Var Mı?" Haberine Cevap Geldi!

"Denetim Var Mı?" Haberine Cevap Geldi!

karsmanset.com'da yayımlanan "Denetim Var Mı?" başlıklı habere İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün'den cevap geldi.

BALIK AVI DENETİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ ve 3/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ gereğince İlimizde 15 Mayıs – 15 Ağustos tarihleri arasında av yasağı başladı. 15 Mayıs 2015 tarihinde şehir merkezinde 4 (dört) adet perakende satış yerlerinin depolarındaki ürünlerine stok tespiti yapılmış olup, stoklanan ürünler tükenene kadar tezgahlarda balık satışı yapılacak olup 15 gün aralıklarla denetim yapılacaktır. Stokların bitiminde av yasağı döneminde olmayan diğer İllerden gelen balıkların nakil ve menşei belgesi olmaması halinde 1.055.00 TL idari para cezası uygulanacağı Müdürlüğümüzce perakende satış yerlerine beyan edilmiştir.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin DÜZGÜN “18 Mayıs 2015 tarihinde Çıldır Gölü ve Arpaçay Baraj Gölü’nde yerinde yapılan denetimlerde Arpaçay Doğruyol Su Ürünleri Kooperatif Başkanı ve Akyaka Aslanhane Köy Muhtarı ve Balıkçılarla görüşülmüştür. Av yasağının başladığı 15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren kayıkların karaya çekildiği ve avcılığın yapılmadığı tespit Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından tespit edilmiştir. Avcılığın serbest olduğu zamanda ilçelerimizde dahil ayda bir olarak yaptığımız dere, çay, göl ve perakende satış yerlerindeki denetimlerimiz 15 Mayıs av yasağının başlaması ile daha sık yapılmaktadır. İlimiz sınırları içerisinde av yasağına uymayan amatör balıkçılara da 310.00 TL idari para cezası uygulanacağı tarafımızca Müdürlüğümüze ‘Amatör Balıkçı Belgesi’ almak için başvuran her vatandaşımıza beyan edilmiştir.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler