Destanlar Türkülerle Anlatılacak!

Destanlar Türkülerle Anlatılacak!

Sarıkamış, Çanakkale, 15 Temmuz Destanı, türkülerle ağıtlarla anlatılacak.

Türk Halk Müziği sanatçısı Uğur Demirci, Sarıkamış, Çanakkale,15 Temmuz Destanı adlı proje ile Aralık ayı itibariyle yurdun dört bir yanında kahramanlık türküleri ve ağıtların yer aldığı konserler verecek.

Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamada Sarıkamış, Çanakkale ve 15 Temmuz'un bu eşsiz milletin yazmış oldukları birer destan olduğunu söyledi.

Amaçlarının, destanları unutmamak ve unutturmamak adına milletin bu vatan uğruna kahramanca mücadele etmiş tüm şehitlerin hikayelerini belki de türkülerini bilmelerini de sağlamak olduğunu ifade eden Demirci, şunları kaydetti:

" Milletimizin ortak dili, aşkı, sevdası, acısı, feryadı, ağıtı ve kısaca hayatımızın aynası türkülerimizin özünü bozmadan okumak ve insanımızın yüreğine dokunmak için bu özel projeyi hayata geçiriyoruz. Yurdumuzun dört bir köşesinde bir olmayı beraber olmayı ve en önemlisi kardeş olduğumuzu unutmamayı türkülerle, ağıtlarla yüreğimizde hissetmeyi istedik. Devlet yetkililerimizin ve duyarlı büyüklerimizin destekleri bizim için çok önemli bir etken ki milletin sesi olup o seste bir olmayı birlikte omuz omuza bayraklarımızın gölgesinde kahramanlık türküleri söylemek bu projenin en temel ilkesidir."

Demirci, İstanbul ve Ankara başta olmak suretiyle Aralık ayında başlayacak konserler, Uğur Demirci koordinatörlüğünde 20 kişilik ekiple Türkiye'nin dört bir yanında icra edileceğini sözlerine ekledi.

Konserlerde Sarıkamış, Çanakkale ve !5 Temmuz destanını anlatan fotoğraf ve videoların olduğu slayt gösterimi yapılacak. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler