Deveci’nin Cumhuriyet ve Kurtuluş mesajları

Deveci’nin Cumhuriyet ve Kurtuluş mesajları

Kars Kent Konseyi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ömür Deveci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ekim Kars'ın kurtuluşuyla ilgili mesaj yayımladı;

Deveci’nin Cumhuriyet ve Kurtuluş mesajları

Kars Kent Konseyi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ömür Deveci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ekim Kars’ın kurtuluşuyla ilgili mesaj yayımladı;

Başkan Deveci’nin Kars’ın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı sonrasında düşman istilasına uğrayan Kars’ın, 43 yıllık işgalin ardından Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa’ya bağlı birliklerin ileri harekatıyla 30 Ekim 1920 günü yeniden vatan topraklarına katıldığını hatırlattı. Harekatın devamında Türk birliklerinin Gümrü’ye kadar ilerlediğini ve sürecin Gümrü Anlaşması’nın imzalanmasıyla sonuçlandığını anımsatan Başkan Deveci, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kars ve çevresinin kurtuluşu, Anadolu’nun düşman işgalinden kurtarılmasında ordumuzun ve halkımızın moral motivasyonunu son derece yükseltmiştir. Bu zafer, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetinin ilk resmi zaferi olmuş ve zaferin ardından imzalanan Gümrü Anlaşması da Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetinin ilk resmi anlaşması olmuştur. Kars’ın kurtuluşuyla birlikte devletimizin kuzeydoğu sınırları çizilmiş ve modern Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Anadolu’nun kurtuluşunda önemli bir merhaleyi teşkil eden serhat şehrimiz Kars’ın kurtuluşunun 93. yılını kutluyor, kurtuluşta emeği geçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kazım Karabekir Paşa başta olmak üzere bütün gazi ve şehitlerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Başkan Deveci’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıyla ilgili yayımladığı mesaj ise şöyle:

“Ülkemiz ve demokrasi için en anlamlı bir günü yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti 91. yaşını kutluyor. Bu günü hissedebilme adına dostlarınıza, cumhuriyet aşığı sevenlerinize anlamlı 29 Milli Bayramlarımız ülkemizin sarsılmaz bütünlüğünün, toplumumuzun birlikteliğinin coşkuyla kutlandığı ve bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin bir kez daha minnetle yad edildiği manevi günlerdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün gayret ve fedakârlıklarla kurdukları Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması, gelecek nesillerin eğitimli, kabiliyetli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi hepimizin en büyük hedefi ve arzusudur.

Bugün, bizim bağımsız ve özgür bir devlet olarak yeniden ayağa kalktığımız ve Cumhuriyeti kurduğumuz, Atatürk’ün ifadesi ile “En Büyük Bayram” günüdür.

Bu anlamı büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anar, milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ederim.

Atatürk’ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünü tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşku ile kutlamaktayız.

Mustafa Kemal Atatürk’ün çevresinde Türk milletinin kenetlenmesiyle yürütülen Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlanması ve ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır.

Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk Milleti’nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.

Cumhuriyetin 91. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Dünya durdukça dursun, Cumhuriyet var olsun.

Cumhuriyet bir hayat, onu koru ve yaşat.

Cumhuriyet Bayramınızı yürekten kutlarım.

Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.

Sonsuza dek Cumhuriyet…

Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak milli görevimizdir.

Önceki ve Sonraki Haberler