Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusu

Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusu

Özgür Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrikten suç duyurusunda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı'nda kullandığı belirtilen 'Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler. Şimdi, HDP ile koalisyonu kurun' ifadeleri hakkında Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi avukatlar suç duyurusunda bulundu. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'ne gelen avukatlar adına ÖHD Eş Başkanı avukat Sinan Zincir kısa bir açıklama yaptı.

“HDP YE OY VEREN 6 MİLYONA AÇIKTAN HAKARET EDECEK BİR NOKTAYA GETİRDİLER”
Vatandaşların’da suç duyurusunda bulunabilmeleri için sosyal medya hesaplarından bir dilekçe yayınladıklarını açıklayan avukat Zincir, “MHP ve Devlet Bahçeli, HDP’nin değerlerine her gün ve her dakika hakaret ediyorlardı. Bu hakaretlerini HDP'ye oy veren 6 milyona açıktan hakaret edecek bir noktaya getirdiler. Devlet Bahçeli'nin danışmanlarından biri de bu hakareti doğruladı. Milyonlara ‘Şerefsiz’ diyen bir parti genel başkanı var bu ülkede. Bu halkları karşı karşıya getiriyor, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ediyor, ciddi bir kutuplaşma yaratıyor. Devlet Bahçeli’nin kimliği olmayan, duruşu olmayan, ideolojisi budur. Değerlerimize her gün hakaret ediliyordur ancak halka yönelik böyle bir hareketi en azından daha önce yapmamıştı” şeklinde konuştu.

“BAHÇELİ VE ÜLKÜCÜLERİN, ‘ŞEREF’ KAVRAMINI AĞIZLARINA DAHİ ALMAMALARI GEREKİYOR”
ÖHD üyesi Avukat Eren Kesin ise yaptığı açıklamada, “Yaşamda en kutsal olan duygu vicdandır. MHP ve Ülkü Ocakları bu coğrafyanın en vicdansız hareketidir. O nedenle kendilerine çok yakıştı bu söylem. Bence ‘Şeref’ gibi bir kavramı Devlet Bahçeli ve ülkücülerin ağızlarına dahi almamaları gerekiyor. Biz HDP'ye oy vererek şerefli ve vicdanlı davrandık ve bu davranışımıza devam edeceğiz” dedi.
Avukatlar yaptıkları açıklamanın ardından adliyeye girerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında “ Hakaret, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama”dan suç duyurusunda bulundular. 

Önceki ve Sonraki Haberler