Digor esnafına Iğdır ve Tuzluca darbesi

Digor esnafına Iğdır ve Tuzluca darbesi

“2011 yılında Digor esnafının en büyük sorunu Digor halkının Iğdır ve Tuzluca'dan alışveriş yapıyor olmaları” diyen Digor Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı vatandaşlara paralarını Digor ilçesinde bırakmaları uyarısı yaptı.

 

Kars’ın Digor ilçesinde 2011 yılı boyunca özellikle hafta sonları Digor’a bağlı köylerin alışverişte Iğdır ve Tuzluca bölgelerini seçmelerinin esnafların başlıca sorunu haline geldiğini söyleyen Digor Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Cemal Bölgi vatandaşlara Digor esnafına destek olma çağrısında bulundu. Bölgi Digor esnafının bu yıl içerisinde büyük mağduriyet yaşadığını ifade ederek, Iğdır ve Tuzluca’daki ürünlerin Digor’dan daha ucuz olmadığını aksine Digorlulara daha pahalı verildiğini, bu değerlendirmenin de Digor halkı tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.
 
Halkın bilinçlenmesinde en büyük görevin Digor Esnaf ve Sanatkarlar odasına kayıtlı şoförlere düştüğünü söyleyen Cemal Bölgi, “Tuzluca’da, Iğdır’da meyve ve sebze fiyatlarının Digor’dan daha ucuz olduğu sadece yaygaradan ibarettir ve halkın bilinçlenmesi adına Digor’a gelerek Digor esnafının kendilerine yardımcı olmak adına verdikleri emeği görmeleri gereklidir.” diye konuştu.
 
2012 yılında aynı sorunların yaşanmaması ve Digor esnafının Iğdır ve Tuzluca’nın önüne geçebilmesi adına kooperatifleşmeleri gerektiğini belirten Digor Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı, “ Digor esnafı 2012 yılının daha karlı, daha kazançlı bir yıl olmasını istiyorlarsa, kendilerine ve Digor halkına fayda sağlamak adına birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, kooperatifleşmeleri gerekmektedir. Bu bağlamda yeni gelen yılda Digor esnafının mağduriyetinin devam etmemesini diler, yeni yılın kendilerine bol kazanç getirmesini temenni ederim.” dedi.
 
Bu olumsuzluklara rağmen 2011 yılında Digor Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak esnafların birçok mağduriyetinin giderildiğini dile getiren Oda Başkanı Bölgi şunları söyledi; “ Hasta olup da imza sirküsü lazım olan esnafımız kredilerde büyük sıkıntı çekmekteydi. Birlik başkanımız ve esnaf oda başkanlarımızla yaptığımız girişimlerle konfederasyonumuz esnafımızın büyük bir mağduriyetini gidererek, imza gurubundan sonra odalara kayıtlı esnafın üyelik belgelerini noterlerden değil, imza sirkülerini esnaf odalarından rahatlıkla temin edebilmektedirler. Bu da esnafımız açısından sevindirici bir olaydır.”
(UA-BA-S) KARS (KHA) – UĞUR AYDIN – ÖZEL HABER

Önceki ve Sonraki Haberler