Digor, Günü Kurtarmaya Çalışıyor!

Digor, Günü Kurtarmaya Çalışıyor!

Kars’ın Digor İlçesinde Eczane olmadığından dolayı Digor halkı kendi çözümünü kendisi bulmaya başladı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com (Özel Haber)

Geçtiğimiz günlerde Kars Manşet’in “Para Sağlıktan Daha Mı Önemli?” başlıklı haberi üzerine Kars’ın Digor İlçesinde herhangi bir ‘Eczane’nin açılmamasının ardından Digor halkı kendi sorununa kendisi çözüm bulmaya başladı. Bugün Cuma Namazı vaazında Digor İlçe Müftülüğü, Digor halkına seslenerek yardıma muhtaç insanlara ilaç temin etmek için duyarlı vatandaşlardan yardım elini uzatmalarını istedi. Duyarlı vatandaşların bağışta bulundukları bu ilaçlar doktor kontrolünde ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtılacak.

Digor İlçe Müftüsü Ahmet Tepe, Cuma Namazı vaazında bir duyuru yaptırarak ilçedeki tüm camilerde duyarlı vatandaşlar ilaç bağışında bulunmalarını istedi.

Digor Camilerinde Cuma namazı vaazında yapılan duyuru şöyle:

“Digor İlçemiz 3000 nüfuslu olup, toplam köyleriyle beraber yaklaşık 27 bin nüfusa sahipr bir yerleşim yeridir. İlçemizde 1 tane Toplum Sağlığı Merkezi ve 1 tane de Kamu Birliği Hastanesi bulunmaktadır. İlçemizde şuanda eczane bulunmamaktadır. Halk bu eksiklikten dolayu mağduriyet yaşamaktadır. Kars’tan rica ve minnet ilaç getirtilmekte ve çeşitli sıkıntılar yaşanmaktadır. İlçe Müftülüğü olarak bugün (29ç07ç2016 tarihinde) Cuma vaazında halka yapılan duyuru ile elinde tarihi geçmemiş kullanılmayan ilacı olanların, ilaçları en yakın sağlık kuruluşuna götürmeleri istenmiştir. Sağduyulu insanlarımızdan da bu konuda aynı hassasiyet beklenmekte ve en kısa zamanda ilçemize bir eczane açılması için gerekli adımların atılması istenmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler