Digor İlçe Başkanı suç duyurusunda bulundu

Digor İlçe Başkanı suç duyurusunda bulundu

AK Parti Digor İlçe Başkanı Tuncer Baykız, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel’in Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yapmış olduğu açıklamaya tepki gösterdi.

Volkan KARABAĞ

Baykız, AK Parti ve şahsı hakkında Özel’in açıklamada bahsetmiş olduğu Harun Başkutlu ile ilgili açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel’in  05.11.2020 tarihinde tüm Türkiye halkının takip ettiği Meclis TV canlı yayınında TBMM’deki açıklamalarının hayal ürünü  ve karalama olduğuna dikkat çeken Digor AK Parti İlçe Başkanı Tuncer Baykız, “Özgür Özel, Digor İlçesinde ikamet eden ve kendisine mektup göndererek ulaştığını belirttiği Harun Başkutlu’nun bir takım olaylardan bahsettiğini belirtmiştir. Özgür Özel’in şikayet ettiğimiz Harun Başkutlu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde taşeron işçisi olarak çalışırken taşeron işçilerinin kadroya geçiş sürecinden yararlandırılarak sınavlara tabi tutulmuştur. Harun Başkutlu sınava girmeden önce Digor İlçe Başkanlığımıza gelerek bu konuda şahsımdan yardım ve torpil yapılmasını istedi. Ben de kendisine hitaben sınavın yazılı olması gerektiğini söyledim. Yazılı sınavda başarılı olamayacağını bildiği ve yeterli bilgiye sahip olmadığını anladığı için tarafımdan sınavda kendisine torpil ayarlanmamı istemiştir. Ben de sınavın yazılı olarak ve Valilik tarafından oluşturulan bir komisyon huzurunda yapıldığını, sınavın şeffaf ve herkese eşit şartlarda yapıldığını, kesinlikle böyle bir şeye müdahil olamayacağımı, bunun mümkün olmadığını belirttim” dedi.

Başkutlu’nun Özel’e olayı farklı anlattığına dikkat çeken Digor İlçe Başkanı Tuncer Baykız’a “Ne yazık ki hakkı, hukuku ve adaleti çiğnemek isteyen Harun Başkutlu, kendi eylemini bana iftira atarak farklı bir şekilde lanse etmeye çalışmıştır. Daha kötüsü ise herhangi bir araştırma ve inceleme yapmadan, ilgili kurumlardan işin aslı öğrenilmeden CHP Grup Başkanvekili bir vatandaşın oyununa gelmiş, suçuna ortak olmuştur. Yapılan açıklama AK Parti Teşkilatlarına ve tarafıma karşı yapılan adi bir saldırı ve hayasızca bir iftiradır. Özgür Özel tarafından yapılan bu konuşma Meclis TV de canlı olarak yayınlanmış tüm Türkiye’nin kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu iftira ile asıl amaç kamuoyunda ve ülke genelinde AK Partinin itibarını zedelemek, saygınlığını yitirmesini sağlamaktır. Bu hususta Digor Cumhuriyet Başsavcılığına ilgili şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundum” diye konuştu.

İlgili sınavın yapılışı, şahsın sınav kağıdı, vermiş olduğu cevaplar, Sınav Komisyonunun puan tablosu ve ilgili tüm ayrıntılar Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğünde şahsın özlük dosyasında mevcut  olacağını hatırlatan Baykız, “Tüm ayrıntılar Savcılık tarafından araştırıldıktan sonra belgelenmiş olacak ve tarafımızca kamuoyuyla paylaşılacaktır.Her fırsatta AK Partimizi ve Teşkilatlarımızı hedef almak suretiyle  araştırma ve inceleme yapmadan bir mektubu dikkate alarak AK Partimize ve şahsıma atılan bu iftiraya sahip çıkan TBMM Genel Kurulunda açıklama yapan Özgür Özel’i ve bozuk zihniyetini kınıyorum” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler