Digor İlçesinden haber turu

Digor İlçesinden haber turu

Kars'ın Digor İlçesinde Kaymakamlık, Milli Eğitim ve Halk Eğitim kurumlarının yahtığı etkinliklere vatandaşların yoğun ilgi göstermesi, bir sonraki yıl için de umut oldu.

 

Kaymakamlık ve diğer kurumlar önümüzdeki yıl etkinliklerin daha da artırılacağını ve sosyal etkinliklere daha da ağırlık verileceği mesajlarını verdiler.
 
TÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ KARS ŞUBE BAŞKANI VE HEYETİNDEN KAYMAKAMA ZİYARET
Türkiye Muharip gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, Kaymakam Fatih Özdemir’i makamında ziyaret ettiler. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam, “Gaziler Derneğinin her zaman yanındayız, İlçemizdeki Gazilerimizin sorunlarının ve sıkıntılarının çözümü noktasında ilçe Kaymakamlığı olarak elimizden gelen gayreti sarf ederiz. Gaziler Derneği Başkanı Yüksel Öztürk ve yönetimine çalışmalarında başarılar dilerim’’ dedi.
 
DİGOR HALK EĞİTİMİ MERKEZİ YIL SONU SERGİSİ AÇILIŞI YAPILDI
Digor Halk Eğitimi Merkezi tarafından 2011-2012 eğitim-öğretim yılı yıl sonu sergisi Digor Lisesi binasında açıldı. Sergi açılışına Kaymakam Fatih Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Düriye Kocabaş, Garnizon Komutanı Mehmet Alçin, İlçe Emniyet Amiri Hikmet Akkoç, İlçe Müftüsü Mikail Öskan, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergide Halk Eğitim Merkezi usta Öğreticileri ve kursiyerleri yıl içinde yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili Kaymakam Fatih Özdemir bilgi aldı. Yapılan çalışmalar sergiye katılan misafirlerin büyük ilgisini kazandı. Sergi açılışında folklor gösterileri yapıldı. Daha sonra sergiye katılan misafirlere ikramlarda bulunularak sergi açılışı sona erdi.
 
KAYMAKAMLIK KUPASI FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI
Digor’da Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla organize edilen Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası başladı. İlçe merkezi ve köylerden toplam 10 takımın katıldığı turnuva ilçe halkının yoğun ilgisi dikkat çekti. Yaklaşık bir ay sürecek olan turnuvada şampiyon olan takıma Kaymakamlık Kupası ve çeşitli hediyeler verilecek
 
OKUL ÖNCESİ ÇOCUK ŞENLİĞİ YAPILDI
İlçede 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılı Ertuğrul Gazi Anaokulunun hazırladığı okul öncesi çocuk şenliği etkinlikleri yapıldı. Şenliğe İlçe Kaymakam Fatih Özdemir, Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, İlçe Emniyet Amiri Hikmet Akkoç, Cumhuriyet Savcısı Barış İntepe, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Duriye Kocabaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Okul Müdürü Özge İnce açılış konuşmasında, “Değerli misafirler bu güzel evlatlarımızı, en iyi şekilde yetiştirmek ve geleceğimizi onlara emanet etmek bizlere büyük gurur veriyor.” diye konuştu.
 
İlçe Merkezi ve köylerdeki anaokulu öğrencilerinin yaptıkları etkinlikler ve okudukları şiirlerle program devam etti. Çocuk şenliği kapsamında okullarda yapılan, doğa konulu proje yarışmasında dereceye giren Öğretmenlere Kaymakam Fatih Özdemir ve Belediye Başkanı Muzaffer Kutay ödüllerini verdiler. Daha sonra Kaymakam Fatih Özdemir çocukların yıl içerisinde yaptıkları etkinlikler çerçevesinde Çocuk Şenliği sergisini açtı. Sergiyi gezen Kaymakam ve misafirler memnuniyetlerini dile getirerek, Okul Müdürü Özge İnce’ye başarı dileğinde bulundular.

Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber