DİGOR KAYMAKAMI SERKAN ŞEKER SONDAJ ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

DİGOR KAYMAKAMI SERKAN ŞEKER SONDAJ ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Digor'a bağlı Yeniköy ve Bacalı Köyleri'nde sondaj çalışmaları devam ediyor.Kars Digor İlçesi'ne bağlı Yeniköy ve Bacalı köylerinde Erzurum ve Kars Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ)'nin ortaklaşa yürüttükleri sondaj çalışmaları aralıksız devam ediyor.

İçme suyu bulunmayan Yeniköy ve Bacalı’da yapılan çalışmalarda 230 metreye inildi. Yapılan jeofizik etütlerinin ardından başlayan çalışmalar ile köylünün su sorununa çözüm bulunması hedefleniyor.

Digor Kaymakamı Serkan Şeker, beraberindeki Erzurum ve Kars DSİ Bölge Müdürlükleri Sondaj Şube Müdürleri ile jeoloji mühendisleriyle birlikte Yeniköy’e giderek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Kaymakam Şeker, yapılan çalışmalarla her iki köyünde su sıkıntısının giderileceğini söyledi.

Kaymakam Serkan Şeker; “Sondaj çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Şuanda 230 metre derinliğe inilmiş durumda. Umut ederim köyümüzde su bulunur ve köylülerin su sıkıntısı sona erer. İlgili arkadaşlar özveriyle çalışıyorlar. Amacımız köylülerimize hizmet etmek. İşte devletin bütün imkanlarıyla buradayız ve sizlere hizmet ediyoruz. İnşallah kısa sürede bu köylerimiz suya kavuşur” dedi.

Beraberindeki heyet ile birlikte sondaj çalışmalarını yakından takip eden kaymakam Şeker, daha sonra köy okuluna gitti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Şeker, köylülerle bir araya geldi. Köylülerin sorunlarını dinledi. Kaymakam Şeker, kaymakamlığın kapısının herkese açık olduğunu, her türlü sorunlarında kendinse gelebileceklerini söyledi.

Digor Kaymakamı Serkan Şeker ve beraberindekiler köylerdeki incelemelerini tamamladıktan sonra ilçeye döndüler.

 

Önceki ve Sonraki Haberler