Digor Kültür Merkezi 40 Gün Sonra Açılıyor!

Digor Kültür Merkezi 40 Gün Sonra Açılıyor!

Digor'da Avukat Abdurrahman Alaca Kültür Merkezi Pek Yakında Açılıyor. Digor Belediyesi tarafından ilçe merkezinde temeli atılan kültür merkezine, “Avukat Abdurrahman Alaca” adı verildi.

Digor Kültür Merkezi 40 Gün Sonra Açılıyor!

Digor’da Avukat Abdurrahman Alaca Kültür Merkezi Pek Yakında Açılıyor. Digor Belediyesi tarafından ilçe merkezinde temeli atılan kültür merkezine, “Avukat Abdurrahman Alaca” adı verildi.

 
Hatırlayacağınız üzere 25 Haziran 2013 tarihinde Digor ilçesi Kültür merkezinin temeli yapılan törenle atılmıştı. Aradan geçen kısa zaman sonrasında Digor Abdurrahman Alaca kültür Merkezi binasının yüzde 70 lik önemli bölümü tamamlandı.
 
Yapılan çalışmaları basına yansıtan Digor Belediye Başkanı Av. Muzaffer Kutay, Digor ilçe merkezinde bazı sokak ve caddelerin adının değiştirileceğini belirterek, Kültür Merkezine de Kars’ın sevilen avukatlarından merhum Abdurrahman Alaca’nın adının verildiğini açıkladı.
Bu kararın Digor halkı ve Belediye meclis üyeleri tarafından alındığını vurgulayan Kutay, “Digor ilçemizde kültür merkezine ihtiyacımız vardı bizde bu ihtiyacı gidermiş olduk. Dedi.
 
40 GÜN SONRA HİZMETE SOKULACAK

Yapımı devam eden kültür merkezinin 40 gün sonra hizmete sokulacağını da belirten Başkan Kutay, “Kültür merkezimiz, toplam 521 metrekare alan üzerinde ve üç katlı olarak inşa edilecek. Merkezimizin içerisinde resim atölyesi, müzik okulu, tiyatro okulu, kütüphane ve 64 metrekare büyüklüğünde sergi salonu da olacak. Orta katta misafirhane ve üst katta ise 160 koltuk kapasiteli çok amaçlı toplantı yer alacak. Bu salon aynı zamanda sinema, tiyatro ve konferans salonu olarak da kullanılacak.” Diye konuştu. 



Önceki ve Sonraki Haberler