Digor Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Digor Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Digor İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Manevi bir şenlik havasında geçen bu hafta içerisinde yapılan faaliyetler şunlardır:

 

1. Müftülüğümüzce Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 18.04.2011 tarihinde “Hz. Muhammed (s.a.v.)’nin rahmet ve merhamet anlayışı” konulu bir konferans tertip edildi. Konuşmacı olarak Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akgün’ün katıldığı konferans T.T. Y.İ.B.O salonunda yapıldı. Konferans, Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü Mikail Özkan’ın açılış konuşmasının ardından sinevizyon gösterisi düzenlendi. Peygamberimiz (s.a.v.)i anlatan şiirlerle süslenen programda duygulu anlar yaşandı. Daha sonra Konferansın sunum bölümüne geçildi. Sunumun ardından, İlçe Müftülüğünce İlk ve Orta Öğretim öğrencileri arasında düzenlenen “Alemlere Rahmet” konulu şiir yarışması ile “Peygamberimiz İnsanlara Merhametli Olmayı nasıl Öğretmiştir” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödüllerin takdim edilmesi sırasında ilçe kaymakamız Fatih ÖZDEMİR tarafından kısa ve özlü olarak günün anlam ve önemi hatırlatıldı, aynı şekilde il müftümüz İlyas GÜMÜŞ hocamızda söz alarak katılımcılara teşekkürlerini bildirdi. Protokolün ve halkın yoğun katılımlarıyla gerçekleştirilen program, çeşitli hediyelerin dağıtılması ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

2. Müftülüğümüzce Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, Merkez Kız Kur’an Kursu öğretici ve öğrencileri tarafından bayanlara yönelik olarak 14.04.2011 tarihinde bir program tertip edildi. Kuran-ı Kerim, ilahi ve şiirlerle bezenen programda duygulu anlar yaşandı.

3. yine bu hafta içerisinde peygamberimizin anlaşılması ve onun ahlakının hayatımıza geçirilmesi amacıyla, çeşitli köylere ziyarete gidildi. Buralarda fakirler tesbit edilerek çeşitli yardımlar yapıldı.

Ayrıca cenazesi olanlar ile şehit yakınlarına taziyelerde bulunuldu.

 

 

Mikail Özkan / karsmanset.com

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler