Digor Pazarı Kaldırıldı!

Digor Pazarı Kaldırıldı!

Digor Durağı mevkii olarak bilinen ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nın bahçe duvarıyla sıfır noktasında inşa edilen derme çatma 13 adet dükkan, bugün Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince bulundukları yerden kaldırıldı.

Daha önce vatandaşlara tezgahları kaldırmaları yönünde bilgi verilmesi ardından bugün zabıta ekiplerince çalışma başlatıldı ve kısa süre içerisinde tezgahlar boşaltılarak, dükkanlar yıkıldı.

Kars’ın muhtelif cadde ve sokaklarında gerek seyyar, gerekse sabit sebze satışı yapan seyyar tezgahçılar dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından 1999 yılında seyyar satıcılar Digor Durağı olarak adlandırılan bölgede sabit Pazar alanı yaptırılarak seyyar satıcıları bu alanda bir araya toplanmıştı.

17 yıl sonra 13 adet pazarcının kaldığı alan ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle görsel anlamda görüntü kirliliğine neden olurken, pazarın Kars Valisi Rahmi Doğan’ın emir ve direktifleriyle kaldırılarak, Kars Belediyesi tarafından belirlenen eski garajlar mevkii arkasında bulunan park alanında inşa edilecek olan yapıya kira karşılığında taşınmasına karar verildi.

Uzun yıllardır o bölgede esnaflık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar, karara saygı duyduklarını fakat mağdur olmamaları adına uygun bir yerde işlerine devam etmek istediklerini söyleyerek, yetkililerden uygun bir yer talebinde bulundu.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın mağduriyet yaşayan esnaflar için bir yer tahsis edeceği sözü verdiğini dile getiren esnaflar, 1982 yılından bu güne kadar bu bölgede iş yaptıklarını kaydederek, geçimlerini sağladıkları işi başka bir bölge de olsa yapmak istediklerini söylediler.

 

kha

Önceki ve Sonraki Haberler