Digor Robot Bilim Takımı Ankara'da Kars'ı Temsil Etti

Digor Robot Bilim Takımı Ankara'da Kars'ı Temsil Etti

​Digor Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri ilk defa katıldıkları “Bilim Kahramanları Buluşuyor” turnuvasında Kars’ı Ankara yerel turnuvalarında temsil etti.

“Bilim Kahramanları Buluşuyor” çocukların robot tasarlayıp programladıkları, toplumsal sorunlara projeler ve çözümler ürettikleri, bilimin eğlenceli dünyası ile tanıştıkları bir turnuvadır. Bu turnuva ile merkezi İstanbul’da bulunan Bilim Kahramanları Derneği, her yıl First Lego League (FLL) adıyla düzenlenen küresel robot turnuvasına Türkiye’den takımlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Dünya’da 80 ülkede 9-16 yaş arası 250.000 çocuğun katıldığı turnuvada öğrenciler kurdukları takımlarla hem mekanik problem çözen robotlar tasarlıyorlar, hem de sorunlara çözüm olacak yeni projeler geliştiriyorlar.

Proje çalışmaları sonucunda bölgesel, ulusal ve uluslararası turnuvaya katılacak olan takımlar 18 yaş üstü gönüllü koçlarının ve danışmanlarının rehberliğinde haftada en az 1,5-2 saatlik bir çalışmayla, turnuva masasının üzerinde yer alan görevleri en kısa sürede yapan bir robot programlar ve tasarlarlar ve her sezon tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun ile ilgili araştırma projesi yürütürler. Turnuvalara katılan çocuk ve gençler; hem bilim, sanat, teknoloji konularında, hem de ifade, dinleme, sunum, paylaşım, takım çalışması konularında eğlenceli, süreç odaklı bir deneyim yaşarlar. Bu deneyimler onların kendilerini geleceğin bilim insanı, mühendisi, etkin girişimcisi ve duyarlı dünya vatandaşı olarak hayal etmelerini teşvik eder.

Bu yıl Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği ’nin 12. sini düzenlediği turnuvada kırk ilden, 260 takım, 2 bine kadar genç çöpü azaltmak, yeniden kullanmak ve geri dönüştürmekle ilgili çalıştı.

“Bilim Kahramanları Buluşuyor” First Lego League (FLL) Ankara Yerel Turnuvasına ilk defa katılan Digor Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri, “En iyi araştırma” ödülünü alırken takım koçluğunu üstlenen Fen Bilimleri öğretmeni Feyyaz Kayaaltı “Aslan Koç” ödülünü alarak Digor ve Kars’ı Ankara’daki yerel turnuvada temsil etti.

Kasım ayında kurulan Robot Bilim Takımının danışmanlığını Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmeni İhsan Sefer yaptı. Okul Müdürü Ergin Kutay daha ilk günden öğrencilerin gelişimine olumlu etki edecek bu projenin daima destekçisi olduklarını ve takım için okulda özel bir salon ve bilgisayar tahsis ettiklerini belirtti.

Süreç içinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kumaş, sık sık öğrencileri ziyaret ederek daima öğrencilere destek verdi. Yerel turnuvada başarı elde eden Doğunun Yıldızları takımı Digor Kaymakamı İsa Bolat’ı makamında ziyaret etti.

Destek ve ilgilerinden dolayı teşekkür eden takım üyeleri Anıtkabirden aldıkları hediyeyi Bolat’a takdim ettiler.
Digor Kaymakamı İsa Bolat, “Kars’ın ilk ve tek Robot Bilim Takımının Digor’da kurulmasından duyduğum memnuniyetimi ifade etmek isterim. Kaymakamlık olarak ilk günden beri eğitime verdiğimiz destek sözü bundan sonra da devam edecektir. Bu takım sayesinde öğrencilerimiz sadece robot yapmayı değil aynı zamanda takım çalışmasının önemini anladılar. Ankara’da yaptıkları sunum sonrası gezi faaliyetleri de düzenlediler. Robot Bilim Takımının kurulmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

digor-robot-bilim-takimi-ankarada-karsi-temsil-etti-(1).jpgdigor-robot-bilim-takimi-ankarada-karsi-temsil-etti-(2).jpgdigor-robot-bilim-takimi-ankarada-karsi-temsil-etti-(3).jpgdigor-robot-bilim-takimi-ankarada-karsi-temsil-etti-(5).jpgdigor-robot-bilim-takimi-ankarada-karsi-temsil-etti-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler