Digor şehitleriyle yürüdü

Digor şehitleriyle yürüdü

Enver Paşa Komutasındaki Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik, 97'inci yıldönümünde Kars Valiliği tarafından organize edilen 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' etkinliği ile anıldı.

 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kars Valisi Ahmet Kara ve AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ahmet Arslan ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerin katıldığı etkinliklere, Digor Kaymakamlığı ve Digor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de katıldı.
 
İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Düriye Kocabaş’ın grup başkanlığını yaptığı “Digor Şehitleriyle Yürüyor” organizasyonuna; 90 öğretmen, 32 öğrenci, Köy Muhtarları ve çok sayıda Digor halkı iştirak etti.
 
İlçeden sabah saat: 06:30’da 6 minibüsle hareket eden gruplar; Saat 09.00’da Sarıkamış-Kızılçubuk mevkiinden yürüyüşe geçtiler. Hava sıcaklığının sıfırın altında - 6 derece, kar kalınlığının 40 santimi geçtiği arazide ellerinde bayrak ve Atatürk posteri ile yürüyüşe başlandı. Katılımcılar 7 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu takip ederek Soğanlı Dağları zirvesine ulaştı. Zirvede şehitler için dualar edildi ve İstiklal Marşı okundu. Katılımcılar, askeri bando eşliğinde marşlar söyleyerek törenin yapıldığı Şehitlik Mahallesi’ne geldi. Kızılay görevlileri, alana giriş yapan Mehmetçiğe kırmızı ve beyaz karanfiller atarak karşıladı. Komutanlar, harita üzerinde Sarıkamış Harekatı’ nı anlattı.
 
Anma programının ardından gruplar akşam saatlerinde ilçeye döndüler.
(BA-BA-S) KARS / DİGOR (KHA)

Önceki ve Sonraki Haberler