Digor TOKİ halk ekmek büfesini istiyor

Digor TOKİ halk ekmek büfesini istiyor

Kars’ta Digor TOKİ Mahallesi sakinleri, yıllardır kapalı olan halk ekmek büfesinin yeniden açılmasını istiyor.

Tacettin DURMUŞ

Dar gelirli vatandaşların yoğunlukla yaşadığı mahalleli, Kars Belediyesinin şehir merkezine en uzak bölgesinde halk ekmek büfesinin yıllardır kapalı olduğunu dile getirdi.

Son aylarda yaşanan hayat pahalılığının dar gelirli vatandaşların yoğunluklu olarak yaşadığı Digor TOKİ sakinleri, halk ekmek büfesinin faaliyet geçmesi için Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’den destek istediklerini söylediler.

Aynı zamanda nüfusu da fazla olan birçok aile, son yaşanan hayat pahalılığının etkisiyle daha ucuza satılan belediyeye ait halk ekmeğini satın almak istiyor. Mahallede hak ekmek büfesinin olmaması nedeniyle, sıkıntılar yaşayan vatandaşlar ucuz ekmek almak için dolmuşa binerek veya yürüyerek şehir merkezindeki büfelerden ekmek alıp geri dönüyor. Dar gelirli oldukları için daha ucuza ekmek almak isteyen mahalleli, böylece aradaki farkı da dolmuşa vermek zorunda kalıyor. Dolmuş parası olmayanlarda şehir merkezine gidip gelen komşuları marifetiyle halk ekmek almak zorunda kalıyor. Yıllardır mahallelerindeki mevcut büfenin uzun zamandır kapalı olduğunu söyleyen mahalleli, büfenin bir an önce açılmasını bekliyor.

Öte yandan yaşanan hayat pahalılığı ile birlikte, sağlıklı koşullarda ekmek üreten Kars Belediyesine ait Halk Ekmek Fabrikasının kaliteli ve hijyenik ortamda ürettiği ekmekleri, başta Digor TOKİ Mahallesi olmak üzere diğer dezavantajlı mahallelere de ulaştırması büyük önem taşıyor. Dar gelirli vatandaş artık bir ekmeğe verdiği kuruşluk farkı bile hesaba katarken, bu durumdan en fazla nüfusu fazla olanlar olumsuz etkileniyor. Hayat pahalılığı ülke genelinde her geçen gün artarken, Kars’ta da geçimini kıt kanaat sağlayan dar gelirli Kars halkı, zemheri kışının hüküm sürdüğü kış şartlarında katlanarak artan elektrik ve doğal gaz faturalarını nasıl ödeyeceğini de kara kara düşünüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler