Digor Türkmeşen Köyü Hacı Binali Abay Cami açıldı

Digor Türkmeşen Köyü Hacı Binali Abay Cami açıldı

Kars’ın Digor İlçesine bağlı Türkmeşen Köyü Hacı Binali Abay Cami düzenlenen törenle hizmete girdi.

Volkan KARABAĞ KARS MANŞET 

Türkmeşen köyünde yaptırılan caminin açılışına Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Digor Kaymakamı Enver Hakan Zenginci, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte hayırsever Binali Abay ve davetliler ile köyüler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftüsü Yusuf Eviş, hayırsever vatandaş Binali Abay, Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Vali Türker Öksüz ve 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan’ın konuşmaları ile devam etti.

Vali Öksüz yaptığı konuşmada, Türkmeşen Köyü’ne kazandırılan cami için hayırsever Binali Abay’a ve emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek caminin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

İnsan hayatında camilerin önemli bir yeri olduğunu belirten Vali Öksüz, dinimizin öğrenmesi ve sosyal hayatımızın bir parçası olan camilerin birer eğitim kurumu olduğuna vurgu yaparak: “ Camilerin insan hayatında önemli bir yeri vardır. Bir Müslüman, doğduğu andan itibaren ölene kadar camiyle meşgul olur. Hayatı boyunca camilerden ezan sesinden istifade eder, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerimi ve dinimizi öğrenir. Dolayısıyla camiler, birer eğitim müessesesidir, okuldur. Camilerde dua ve ibadetler, yüce rabbimize arz edilir. Gönüller yıkanır, sevinç ve üzüntüler paylaşılır. Camiler, toplumun her kesimini kucaklayan kutsal mekânlardır. Camiye giden insanların yaşı, cinsi, ırkı, dili ve mezhebinin önemi yoktur. Çünkü insanlar, camiye aynı amaçla gider; ibadet için gider, dinini öğrenmek için gider, yüce Yaratıcıya yakın olmak için gider, toplumsal meselelere, vakıf olmak için gider. Camilerde ilim ve irfanımızı artırırız, omuz omuza vererek milli birlik ve beraberliğimizi pekiştiririz. Camiler, gerçek huzuru bulduğumuz, iyiliğin, güzel ahlakın yardım istasyonlarıdır. Açılışını yapacağımız bu güzel camimizden ve diğer tüm camilerimizden dünya durdukça ezan seslerinin daima arşa yükselmesini, kılınan namazların, okunan duaların yüce rabbimizin katında kabul edilmesini temenni ediyorum. Camimizin yapımını üstlenen Hacı Binali Abay’a, İl Müftülüğümüze ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Burada bir çağrıda bulunmak istiyorum. “Cami yapıldı, her şey bitti” demeyelim, cemaat olalım. Günde beş defa okunan ezan ve çağrıya cevap verelim.” şeklinde konuştu.

Program konuşmaların ardından, protokole plaket sunumu ve Kuran-ı Kerim hediye edilmesinin ardından açılış kurdelesinin kesilmesi, öğle namazının eda edilmesi ve yemek ikramı ile sona erdi.

digor-turkmesen-koyu-haci-binali-abay-cami-acildi-(1).jpgdigor-turkmesen-koyu-haci-binali-abay-cami-acildi-(4).jpgdigor-turkmesen-koyu-haci-binali-abay-cami-acildi-(3).jpgdigor-turkmesen-koyu-haci-binali-abay-cami-acildi-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler