Digor Yeniköy ve Bacalı’da su sevinci

Digor Yeniköy ve Bacalı’da su sevinci

Digor Yeniköy ve Bacalı'da su sevinci - Kars'ın Digor İlçesi'ne bağlı Yeniköy ve Bacalı köylerinde Cumhuriyet tarihinden bu yana olmayan suyun getirilmesi bayram havası yaşattı. Köylülerin sevinçlerini paylayan Digor Kaymakamı Serkan Şeker, köylülerden bu

Digor Yeniköy ve Bacalı’da su sevinci

Kars’ın Digor İlçesi’ne bağlı Yeniköy ve Bacalı köylerinde Cumhuriyet tarihinden bu yana olmayan suyun getirilmesi bayram havası yaşattı. Köylülerin sevinçlerini paylayan Digor Kaymakamı Serkan Şeker, köylülerden bugüne kadar köylerine su getiremedikleri için özür diledi.
Digor’un, kaynak yokluğu sebebiyle, kurulduğu günden beri içme suyu olmayan köylerinden Yeniköy ve Bacalı’da su sevinci yaşanıyor.
KÖY-DES 2010 kapsamında içme suyu çalışma programına alınan 2 köyde Erzurum ve Kars DSİ Bölge Müdürlüklerince bir süredir sondaj çalışması yapılıyordu ve çalışmanın 252.metresinde su bulundu.
Yeniköy arazisinde bulunan ve debisi 15 litre olan suyun, iki köyün su sıkıntısını çözecek konumda olması sevindirdi.
60 gün civarında sürecek çalışmalar neticesinde köylülerin evlerinde 24 saat kesintisiz su akacak olması sevinci bayram havasına dönüştürdü.
Köylülerin su sevincini paylaşan Digor Kaymakamı Serkan Şeker, bu tarihe kadar köylülere su getirememiş olmanın mahcubiyetini sürekli yaşadığını ifade ederek, “Bundan sonra çocuklarımız, hanım kardeşlerimiz, gençlerimiz hayvan sırtında su taşımaktan kurtuldu.” diyerek köylülerden geçmişte çektikleri sıkıntılardan ötürü özür diledi.
KÖY-DES projesinin yurt sathında asırlık sorunları çözdüğünü de ifade eden Kaymakam Şeker, bu projeyi başlatan ve devamını sağlayan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür etti.
Su arama çalışmalarında Erzurum ve Kars DSİ Bölge Müdürlükleri’nin hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını da söyleyen Kaymakam Şeker, tüm DSİ çalışanlarını tebrik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber