Digor Yolu Geçit Vermiyor!

Digor Yolu Geçit Vermiyor!

TİPİ VE BUZLANMA KAZALARA SEBEP OLDU

Digor Yolu Geçit Vermiyor!

- TİPİ VE BUZLANMA KAZALARA SEBEP OLDU

- BİR KAMYONET YOLDAN ÇIKARAK ŞARAMPOLE UÇTU

Türkiye’yi etkisi altına alan kara kış, Kars’ı da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar ve tipinin etkili olduğu 2 bin 286 rakımlı Hanlar Geçidi araçların geçişine izin vermiyor.

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin sürekli kontrol ettiği Hanlar Geçidi’nde trafik kazalarının önüne geçilemiyor. Buz, ve tipinin etkili olduğu bölgede bir kamyonet yoldan çıkarak şarampole uçtu. Kamyonet sürücüsünün kazayı yara almadan atlatmasına ise yol kenarında bulunan kar yığınları sebep oldu.

“Kars’ın beyaz çilesi” diye bilinen ve her kış mevsiminde onlarca kazanın meydana geldiği Digor Yolu’ndaki buzlanma nedeniyle birçok araç yolda mahsur kaldı, bazı araçlar şarampole kaydı. Yolda karla mücadele çalışması yapılmasına rağmen kısa sürede tipiden dolayı yeniden kapanan yollar kazaları da beraberinde getiriyor. Digor, Dağpınar arasında yoldan çıkarak şarampole uçan kamyonet, Digor Belediyesi’ne ait kepçe ile çıkarıldı. Yolda güvenlik önlemleri alan trafik ekipleri kazadan dolayı bir süre yolu trafiğe kapattı. Trafiğe kapanan yolda araç kuyrukları oluşurken kaza yapan kamyonet kepçe ile saplandığı yerden çıkarılarak kurtarma aracına yüklendi. Kurtarma aracına alınan kamyonet daha sonra bölgeden götürüldü. Yaklaşık 50 dakika trafiğe kapatılan yol trafiğe açılarak araçların geçişine izin verildi.

KARS’TA TERMOMETRELER GECE EKSİ 17’Yİ GÖRDÜ

Kötü hava koşullarından dolayı Kars’ta okullar tatil edilirken, hava sıcaklığı gece eksi 17 derece olarak ölçüldü. Soğuk havanın etkili olduğu kentte çok sayıda araç dondu. Vatandaşlar araçlarının üzerlerine battaniye ve halı örterek soğuktan korumaya çalıştı. Kars’ta gece termometreler eksi 17, sabah saatlerinde ise eksi 15’i gördü. İl genelinde 54 köy yolu ise ulaşıma kapalı bulunuyor.

digor-yolu-gecit-vermiyor!-(1).jpg

digor-yolu-gecit-vermiyor!-(2).jpg

digor-yolu-gecit-vermiyor!-(3).jpg

digor-yolu-gecit-vermiyor!-(4).jpg

digor-yolu-gecit-vermiyor!-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler