Digor yolu turistlere geçit vermedi

Digor yolu turistlere geçit vermedi

Kars'ta etkili olan tipi ve buzlanma nedeniyle içinde bir çok araç yolda kaldı. 10 turisti taşıyan tur otobüsünün de mahsur kaldığı yolda kayarak yan yatan araçlara da rastlandı.

Digor yolu turistlere geçit vermedi

Kars’ta etkili olan tipi ve buzlanma nedeniyle içinde bir çok araç yolda kaldı. 10 turisti taşıyan tur otobüsünün de mahsur kaldığı yolda kayarak yan yatan araçlara da rastlandı.

Artvin’den Iğdır’a tomruk götüren TIR’ığn, Kars-Digor karayolunun 10. kilometresinde yoldaki buzlanmadan dolayı devrilmesi ve yoldaki buzlanmadan dolayı Gürcistan’dan İran’a dönen 10 kişilik turist kafilesini taşıyan otobüs ile Ağrı’dan Kars’a dönen ve içinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü’nde görevli memurların bulunduğu otomobilin yanında çok sayıda araç yolda mahsur kaldı.

Yolda kalan tır sürücülerinden Bülent Kabacı, 1.5 saattir yolda beklediklerini söyleyerek, yolun trafiğe açılması için karayolları ekiplerini beklediklerini ifade etti. TÜİK personeli Koray Yılmaz da Ağrı’dan Kars’a dönmek istediklerini, kent merkezine 10 kilometre kala böyle bir olay yaşamalarının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Gürcistan’dan İran’a turist kafilesi taşıyan tur otobüsünün sürücüsü Ali Rıza Mensuri ise, otobüste Gürcü ve İranlı turistlerin bulunduğunu belirtti

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipleri ise yolun ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Yol bir süre sonra trafiğe açıldı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler