Digor Yolu’ndaki buzlanma nedeniyle TIR’lar yolda mahsur kaldı

Digor Yolu’ndaki buzlanma nedeniyle TIR’lar yolda mahsur kaldı

“Kars'ın beyaz çilesi” diye bilinen ve her kış mevsiminde onlarca kazanın meydana geldiği Digor Yolu'ndaki buzlanma nedeniyle bugün de TIR'lar yolda mahsur kaldı, bazı araçlar şarampole kaydı.

 

Gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kentte soğuk hava hüküm sürdü. Soğuk havadan kaynaklı buzlanma ise kent merkezinde olduğu kadar karayollarında da sıkıntılara yol açtı. Kars’ın çileli güzergahlarından olan Digor yolunda ise her kış yaşanan buzlanmadan kaynaklı yolda kalma ve trafik kazaları bu yıl da yaşanmaya başladı. Her kar yağdığında soğuk havanın da etkisiyle adeta buz pistine dönen virajlı ve rampalı Digor Yolu’nda bu defa da İran’dan Gürcistan’a yük taşıyan TIR’lar mahsur kaldı. İranlı 2 TIR sürücüsü, yollarda tuzlama ve kumlama çalışması yapılması gerektiğini belirterek, İran’da kar yağar yağmaz anında yolların tuzlandığını hatta tuzların çok da ucuz olduğunu söylediler. Bir kamyon tuzun yaklaşık 100 TL olduğunu belirten İranlılar, Türkiye’nin yol bakımından en sıkıntılı bölgesinin Doğu Anadolu Bölgesi olduğunu, kendilerinin de 2 gündür bu güzergahtan çıkamadıklarını ifade ettiler. Yoldan kayan TIR’ları zincir desteği ile hareket ettiren İranlılar güç de olsa Gürcistan’a doğru yola koyuldular.
 
Digor’dan Kars’a doğru gelmekte olan 36 EY 653 plakalı özel oto ise buzlanma nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole kaydı. Sürücü Remzi Babür, 2 saat önce kaza yaptıklarını, trafik ekiplerinin kaza yerine gelerek inceleme yaptığını belirterek, çekici beklediklerini söyledi. Digor yolunun her yıl kendilerine benzer sıkıntılarını yaşattığına da dikkat çeken Babür, yolda sürekli çalışmaların yapılmasını ve özellikle buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarının aksatılmaması gerektiğini vurguladı.
 
Bu arada Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri gün boyu yolda kontrollere çıkarak, yoldan çıkan ve kaza yapan araçlara yardımcı olmaya çalıştı.
(BA-BA-S) KARS (KHA) – BEDİR ALTUNOK – TACETTİN DURMUŞ
 
 
 
 
 
 
 

Önceki ve Sonraki Haberler