Digor Ziraat Odası, Konya Tarım Günleri Fuarı'nda!

Digor Ziraat Odası, Konya Tarım Günleri Fuarı'nda!

Kars İli 'ne bağlı Digor İlçesi'nde 2010 yılında kurulan Ziraat Odası çiftçiye olan hizmetleriyle örnek teşkil ediyor. Yapmış oldukları proje sayesinde 50 çiftçiyi Konya Tarım Günleri Fuarı'nı gezme fırsatı tanıyan Digor Ziraat Odası, tarımda teknolojinin

Digor Ziraat Odası, Konya Tarım Günleri Fuarı'nda!

Kars İli ‘ne bağlı Digor İlçesi’nde 2010 yılında kurulan Ziraat Odası çiftçiye olan hizmetleriyle örnek teşkil ediyor. Yapmış oldukları proje sayesinde 50 çiftçiyi Konya Tarım Günleri Fuarı'nı gezme fırsatı tanıyan Digor Ziraat Odası, tarımda teknolojinin ve eğitimin nasıl bir önem taşıdığı Konya Tarım Günleri Fuarı'nda göstermiş oldu.

Yeni kurulmasına rağmen birçok faaliyetiyle gündeme gelen Digor Ziraat Odası bu yıl da çiftçinin çiftçilikte karşılaştığı sorunları ,halen ekim ve hasat dönemlerinde birçok kesimin kullandığı ilkel yöntemleri aşmak ve modern çiftçiliğe geçmek için Serhat Kalkınma Ajansı’na sunmuş olduğu ”Tarımsal Üretim Verimliliğini Artırma ve Çiftçileri Bilinçlendirme “kapsamında hazırladığı proje ile ilk önce çiftçilerin bilinçlenmesi amaçlandı.

Veteriner hekimler tarafından 5 gün süreyle verilen eğitim programına çiftçiler büyük ilgi gösterdi. Eğitim öncesi ve sonrasında çiftçilerle  yapılan görüşmeler ve yapılan değerlendirmeler sonucunda eğitimin önemine dikkat çekildi. 100 kişiye verilen eğitim programı sonrasında İlçe Kaymakamı ,İlçe Tarım Müdürü ve diğer kurum başkanlarının katılımıyla eğitime katılan çiftçilere sertifika verildi. Bilinçli ve modern tarım uygulamalarına geçmek adına  yine proje kapsamında eğitime katılan 100 çiftçi  arasından seçilen 50 çiftçinin  Konya Tarım Günleri Fuar’ına katılımı sağlandı.

Konya Tarım fuarı sonrasında görüşlerini dile getiren Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet HAĞİ, Kendisinin de bir çiftçi olarak bölgede başta tarım olmak üzere birçok yönden eksiklerinin olduğunu dile getirerek, "Tarlalardaki verimliliğin düşük olmasına sebep olan yabancı otlar,ekim de kullandıkları eski tohumlar ve buna benzer birçok sorunla karşı karşıyayız." şeklinde konuştu. Bölge halkının bu sıkıntılarını gidermek adına her türlü çalışmaları sürdürdüklerini ve aynı misyonla çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan İsmet Hagi Haği  projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan İlçe Kaymakamı diğer kuruluşlar ve Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter ve personellerine teşekkürlerini sundu.

Karsmanset.com/uğur aydın

Önceki ve Sonraki Haberler