Digor'da  3 Ayaklı!

Digor'da 3 Ayaklı!

Kars'ta dünyaya gelen 3 ayaklı buzağı görenleri hayrete düşürürken, iki arka tek ön ayaklı buzağı, hareket ederken kanguru görüntüsü veriyor.

Digor ilçesinde 3 ayaklı olarak doğan buzağı görenleri şaşkına çeviriyor. Çiftçilik yapan Feridun Vargün, isimli şahsa ait inek 3 gün önce bir buzağı doğurdu. Gece ahırda doğum yapan inekleri kontrol eden Vargün, doğum yapan ineğin buzağısını kenara koydu. Daha sonra eşinin buzağıya baktığında çığlık atarak buzağının bir ayağının olmadığını belirtmesi üzerine buzağı yeniden kontrol edildi. Kontrol edilen buzağının bir ayağının doğuştan olmadığı anlaşıldı. Eşinin çığlıklarıyla ahıra girdiğini belirten
Feridun Vargün, buzağının doğum esnasında ayağının kopmuş olmasından korktuklarını söyledi. Feridun Vargün, "Görünce şoke oldum. Gece inek doğum yaptı. Hanım beni çağırdı dedi ki, danada kol yok. Bu kol kopmuş mu ne? Baktım geldim dedim yok. Kol kopmamış, bu da Allah'ın bir mucizesidir" dedi.
Mehmet Vargün de üç ayaklı buzağının araştırılması gerektiğini, bu durumun kuş uçuşu ile 60 kilometre uzaklıkta bulunan Ermenistan Metzamor Nükleer Santrali'nden olabileceğini düşündüğünü kaydetti.
Burada daha öncede bu tür hayvan doğumları olduğuna dikkat çeken Tuncay Vargün ise, "Bildiğimiz kadarıyla Ermenistan'da bulunan Metzamor Nükleer Santrali var. O santralin bizi etkilediğini düşünüyorum. Yani hayvanlarımız kolsuz, ayaksız, domuza benzer, ayıya benzer dedemin ineği doğum yaptı. Dananın kafası kavun şeklinde yalnız burnu aynı domuz burnuna benzeyen, bir çeşit hayvan doğar doğmaz da öldü. Hatta inekte öldü. Şimdi bizim tek isteğimiz bu tür doğan hayvanların incelenmesini ve buna bir çözüm
bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.
Ön sağ ayağı doğuştan olmayan buzağı sadece yürümekte zorlanıyor. Sağlık durumu iyi olan buzağıya evin küçük çocuğu biberonla süt veriyor. Üç ayaklı buzağı bir anda herkesin ilgisini çekti. Annesinin yanından ayrılmayan buzağının olmayan ön ayağının yerine protez ayak takılması düşünülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler