Digor’da 5 Köye Anasınıfı Açıldı

Digor’da 5 Köye Anasınıfı Açıldı

Kars'ın Digor Kaymalığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Dolaylı, Varlı, Hisarönü, Türkmeşen ve Başköy ilköğretim okullarına ana sınıfı açıldı

Kars’ın Digor Kaymalığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Dolaylı, Varlı, Hisarönü, Türkmeşen ve Başköy ilköğretim okullarına ana sınıfı açıldı.

Kaymakamı Serkan Şeker’in girişimleriyle başlatılan çalışmalarda ilçeye bağlı 5 köyde anasını açılarak hizmete girdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar ile anasınıflarının yaklaşık 30 bin TL. tutarındaki ihtiyaçları Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES), tarafından karşılandı.

Digor Kaymakamı Serkan Şeker, önceden tespit edilerek açılmasına için karar alınan anasınıfları ile eğitim kalitesinin daha da yükseltileceğini söyledi.

Kaymakam Şeker, “Köylerde açılan anasınıflarına okul öncesi çağındaki öğrencilerin kayıtlarının yaptırılması sağlanacak. Bu şekilde köylerimizde eğitim ve öğretimin temeli güçlendirilmiş olacaktır. Anasınıflarının faaliyete geçmesiyle inanıyorum ki Digor ilçemizde eğitim kalitesi daha da güçlendirilmiş olacaktır” dedi.

Digor ilçesine bağlım 5 köy ilköğretim okulunda anasınıflarının açılması köylüler arasında da memnuniyetle karşılandı.

Önceki ve Sonraki Haberler