Digor’da ana dere ıslah çalışmalarında sona gelindi

Digor’da ana dere ıslah çalışmalarında sona gelindi

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, yaptığı yatırımlarla Kars’ın mümbit topraklarını su ile buluşturmaya devam ediyor.

Yapılan çalışmalarla, içme ve kullanma suyunun da temin edilmesiyle, derelerdeki taşkın riski de azalıyor.

Kars’ın Digor ilçesinde son dönemde yapılan su yapılarının artması sonucu bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Kars Digor ilçesinde baraj, gölet ve sulama tesislerinin yanı sıra Islah çalışmalarıyla da çiftçilerin desteklendiği açıklandı.

İlçede yapımı devam eden Digor ana deresi taşkın koruma işi hakkında yazılı açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, ‘Proje kapsamında Digor Ana Deresinde sağ ve sol sahilde toplam 300 m betonarme sulama kanal imalatı yapılıyor. Ayrıca 3900 m kargir duvar imalatı, 7 adet düşü havuzu, 3 adet kemer tipli yaya geçidi, 1adet kemer tipi hayvan geçidi ve 1 adet su alma yapısı yapılacaktır. İşimizin yapımı hızla devam etmektedir. Kars Digor İlçesi Ana Deresi ıslah çalışmasında fiziki olarak yüzde 95 gerçekleşme sağlanmış olup, çalışmaların 2022 yılı içinde tamamlanması hedeflenmektedir. ’dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler